Advokaat Ghislaine Maxwellist: vanglas 15 minuti tagant äratamine kahjustab ta tervist

Inna-Katrin Hein
Copy
Ghislaine Maxwell osales 14. juulil 2020 vanglast video vahendusel New Yorgi Manhattani föderaalkohtu istungil. Tegemist on kohtukunstniku joonistusega
Ghislaine Maxwell osales 14. juulil 2020 vanglast video vahendusel New Yorgi Manhattani föderaalkohtu istungil. Tegemist on kohtukunstniku joonistusega Foto: Jane Rosenberg/Reuters/Scanpix

USAs New Yorgi vanglas seksuaalkuritegudes ja kupeldamises süüdistatava inglanna Ghislaine Maxwelli advokaadi Bobbi Sternheimi sõnul äratavad valvurid ta klienti öösiti iga 15 minuti tagant üles, et kontrollida, kas ta on ikka elus.

Maxwell on Briti kunagise meediamagnaadi Robert Maxwelli tütar ja ärimehest pedofiili Jeffrey Epsteini ekskallim, teatab abc.net.au.

USA politsei võttis Maxwelli kinni 2. juulil 2020 New Hampshire’is Bradfordis asuvas maamajas. Tema partner Epstein võeti kinni möödunud aasta juulis ning 10. augustil 2019 leiti mees New Yorgi vanglas oma kongist surnuna. Surnukeha lahkamine näitas, et ta poos end lina abil üles.

Varem pedofiilias süüdi mõistetud Epstein otsis Maxwelli kaasaabil alaealisi tüdrukuid, nad meelitati mehe elukohtadesse, kus neist said seksiorjad, kes pidid nii Epsteini kui ka ta sõprade seksuaalseid vajadusi rahuldama.

Maxwell eitab, et on Epsteinile tüdrukuid otsinud ja neid seksima sundinud.

Ghislaine Maxwell (vasakul) ja Jeffrey Epstein politseifotol.
Ghislaine Maxwell (vasakul) ja Jeffrey Epstein politseifotol. Foto: Laura Cavanaugh/AFP/Scanpix

Advokaat Bobbi Strenheimi sõnul rikuvad vangivalvurid inimõigusi ja kahjustavad Maxwelli tervist, kui iga veerandtunni järel sisenevad naise kongi, käes taskulamp. Maxwell ärkab alati siis üles.

Sternheimi teatel on Maxwell valvurite suurema tähelepanu all kui terrorismis süüdimõistetud kinnipeetavad. Advokaat lisas, et Maxwelli hoitakse teistest vangidest eraldi ja ta kongis on kaamerad, mille abil jälgitakse iga ta liigutust.

Sternheim sõnas augustis, et vangla psühholoogid jälgivad Maxwelli tema teadmata tundide viisi päevas.

Selle nädala alguses pandi Maxwell karantiini, kuna ühel temaga kokkupuutunud vangla töötajal diagnoositi koroonaviirusega nakatumine.

Kohus Maxwelli üle peaks algama järgmise aasta juulis.

Ghislaine Maxwell 2003
Ghislaine Maxwell 2003 Foto: GP/MPI/Capital Pictures/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles