Hea teenistus: Korobeinik teenib ministrite vangerdusega ligi 26 000 eurot

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Riigikogu liige Andrei Korobeinik (KE)
Riigikogu liige Andrei Korobeinik (KE) Foto: Madis Sinivee

Endise haridus- ja teadusministri Mailis Repsi asendusliikmena riigikogus olnud Andrei Korobeiniku riigikogu liikme volitused lõppesid 21. novembril. Vangerduste tulemusena pääseb ta aga tagasi suurde saali ja vähe sellest, teenib rohkem kui keskmine eestlane aastas pealekauba.

Vastavalt riigikogu liikme staatuse seaduse § 32 lg 3 ja riigikogu juhatuse otsusele, maksti Andrei Korobenikule lahkumishüvitist brutos 25 980,90 eurot ehk netos 20 784,72 eurot.

«Ta on vaba otsustama, mida ta selle rahaga teeb,» kommenteeris riigikogu avalike suhete osakonna kommunikatsioonijuht Epp-Mare Kukemelk Elu24-le.

Keskerakond teatas teisipäeval, et tulevaseks haridusministriks saab Jaak Aab ning riigihalduse ministriks Anneli Ott.

Oti asemele tuleb riigikokku tagasi Andrei Korobeinik, kelle eelmised volitused lõppesid alles 21. novembril. 

Andrei Korobeinik tuleb riigikokku tagasi, kuna Ott oli valitud riigikogusse kompensatsioonimandaadiga, siis tema asendusliige tuleb üleriigilisest nimekirjast.

«Juhatus ei ole veel teinud otsust tema volituste taastamiseks. Seda saab teha samal päeval ministri ametisse nimetamisega. Anneli Oti ministriks minemisel tema volitused riigikogu liikmena peatuvad, mitte ei lõpe, nii et Ott ei saa hüvitist,» lisas Kukemelk.

Korobeiniku puhul algab ka riigikogu liikmeks oldud aja arvestamine uuesti tema volituste alguspäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles