Foto Johnny Depp võttis Poola filmiauhinna vastu trellide taga

Spekter
Copy
Johnny Depp San Sebastiani filmifestivalil Hispaanias (september 2020)
Johnny Depp San Sebastiani filmifestivalil Hispaanias (september 2020) Foto: VINCENT WEST/Reuters/Scanpix

Hiljuti suure laimuhagi ning tagajärjena ka «Fantastiliste elukate» lepingu kaotanud 57-aastane näitleja Johnny Depp püüab ilmselgelt olukorda huumoriga leevendada.

Näitleja saatis Poolas toimuvale mainekale CameraImage filmifestivalile endast tänutäheks auhinna eest foto, milles poseerib sõna otseses mõttes trellide taga.

Nimelt jõudis iga-aastase kinokunstile pühendatud festivali, mida peetakse just filmioperaatorite olulisimaks sündmuseks, lõpufilmina ekraanile Deppi film «Minamata», milles mees kehastab sõjafotograafi, kes asub Jaapanis elavhõbedareostuse tagajärgi jäädvustama. Festival tunnustas näitlejat erilise visuaalse tundlikkuse eest filmis trofeega, mis avaliku põlu alla sattunud laureaadile Bahamale varakult kohale toimetati.

Depp kirjutas festivali tänusõnades, et filmi tegemise juures on näitleja ning operaatori omavaheline usaldus ja koostöö väga oluline – kui mitte kõige olulisem, kuna tegu on peamiselt visuaalse meediumiga. «Olen alati olnud näitleja, kes vajab tundmatust, et tabada kaamerasse harjutamata reaktsioonid – need kaunid veahetked, mis teevad filmid ja elu maagiliseks,» märkis Depp.

Festival omakorda tunnustas Deppi kui moodsa kino üht mitmekülgseimat näitlejat. «Johnny Depp on ära teeninud tõelise näitlemiskameeleoni kuulsuse, kes suudab pea kõik katsumused ära teostada, mida stsenaristid, režissöörid, kostüümidisainerid, grimeerijad ja teised talle ette söödavad,» kiitis festival ning märkis, et Deppi meeldejäävad etteasted on vorminud mitme kinopubliku põlvkonna nägemust näitlemisest. 

Loe Deppi avalikku pöördumist pärast «Fantastilistest elukatest» taandumist, mis talle aga sellegipoolest oma 10 miljonit dollarit sisse toob:

CameraImage'i peapreemia Kuldkonna sai tänavu ka Veneetsia ja Toronto filmifestivalidelt peaauhinna noppinud «Nomaadimaa», mis linastub ka PÖFFil – filmi saab veel näha 28. novembril Tartus Athena kinos. Hõbekonna pälvis aga Eestiga seotud Soome film «Helene», milles mängivad teiste seas Juhan Ulfsak, Pääru Oja jt ning mis valmis koostöös meie Stellar Filmiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles