TREILER ⟩ Tom Holland ja Daisy Ridley pagevad ulmekas «Kaose planeet» kurja Mads Mikkelseni eest

Spekter
Copy
Daisy Ridley ja Tom Holland filmis «Kõndiv kaos» (Chaos Walking, 2021)
Daisy Ridley ja Tom Holland filmis «Kõndiv kaos» (Chaos Walking, 2021) Foto: Murray Close/Scanpix

Jaanuari lõpus jõuab kinodesse kauaoodatud ulmeseiklus «Kaose planeet» (Chaos Walking, 2021), mille peaosas Daisy Ridley ja Tom Holland. 

Kuulsate kassahittide «Härra ja proua Smith», «Bourne'i identiteet» ja «Homse piiril» lavastaja Doug Liman on kõnealuse ekraniseeringu – mis põhineb kirjanik Patrick Nessi samanimelisel noorsooromaanil – kallal töötanud juba aastast 2017. Paraku sattus film nn tootmispõrgusse ehk siis testseansid ei veennud filmistuudio (Lionsgate) bosse linalugu algsel kujul välja andma. Kui stsenaariumi ümbertegemisel tuli appi kirjanik, siis paraku ei olnud lisavõtete organiseerimine sama lihtne ülesanne, sest nii «Star Warsi» staar Ridley kui ka Marveli kinouniversumis Ämblikmehena ringi lendav Holland on väga hõivatud näitlejad. 15 miljonit dollarit (filmi algne eelarve oli 100 miljonit) ning hulk ootamist hiljem (filmi lanseerimisgraafikut tabas, nagu teisigi, «koroonapomm») on teos nüüd kinoküpseks hinnatud ning välja on lastud ka ametlik treiler. 

Düstoopilises «Kaose planeedis» leiab tegevus aset Uue Maailma nimelises koloonias, mille elanik Todd (Holland) on üles kasvanud teadmisega, et üks patogeen tappis Maal kõik naised ning vallandas Heli – võime suhelda teiste meeste ja loomadega mõtete abil. Kui ta kohtub salapärase naise Violaga (Ridley), selgub, et kõik naised polegi kadunud ning liiatigi on võimalik alati kõlavat Heli ka välja lülitada. Põgenedes fanaatilise major Prentissi eest avastavad noored tõe oma maailma kohta.

Prentissi rollis näeme ka viimasel ajal Johnny Deppi «Fantastilistest elukatest» kinga saamise järel meedia rambivalgusse tõusnud Taani näitlejat Mads Mikkelseni, kes muuhulgas tänavu Euroopa filmiauhindadel parima meesnäitleja auhinnale kandideerib (ülesastumise eest filmis «Järgmine ring»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles