RETRO ⟩ Mel Gibson kinnitab: jah, viies «Surmarelv» sünnib tõesti

Spekter
Copy
Mel Gibson filmis «Surmarelv»
Mel Gibson filmis «Surmarelv» Foto: Filmikaader

Viimaste aastate retrobuum on tagasi ekraanile toonud «Pahad poisid», peagi on oodata uut «Matrixit» ning Bruce Willise «Visa Hing» taaselustus akureklaamis. Nüüd jätkab aastatuhandevahetuse eelse filmiklassika tagasi ekraanile toomist Mel Gibson, kes astub peagi üles viimati 1998. aastal kinodes nähtud «Surmarelva» viiendas filmis.

Gibson tegi suure uudise teatavaks Good Morning America telesaates, kus oli parasjagu promomas oma uusimat filmi «Fatman» – lugu kibestunud jõulumehest, kes satub vastiku rikkurjõmpsika värvatud palgamõrtsuka sihtmärgiks.

«Jah!» hüüatas Gibson saatejuhi küsimusele, kas «Surmarelva» jätku oodata on, nagu hõredalt siit-sealt kuulda on olnud. «Absoluutselt! Mees, kes selle asja taga on – Richard Donner – töötab selle kallal praegu. See mees on legend,» lisas 64-aastane näitleja.

Gibson mängis aastatel 1987–1998 kokku neljas «Surmarelva» (Lethal Weapon) filmis, milles kehastas ohjeldamatut Los Angelese narkopolitseinikku Martin Riggsi, kes sattus koos pensionieelikust mõrvauurija Roger Murtaugh'ga (Danny Glover) pidevalt suurtesse krimikeeristesse, paljastades rahvusvahelise ulatusega pätiskeeme. Filmide režissöör Richard Donner on muuhulgas lavastanud filmid «Goonies», «Superman» ja olnud produtsendiks paaril «X-Meeste» filmil.

«Surmarelvast» tehti paari aasta eest Foxi telekanalile ka teleseriaal, milles kehastasid peategelasi aga teised näitlejad. Sari jooksis ka Kanal 2s, kus saab praegu näha «Surmarelva» filme pühapäeva hilisõhtuti (sel nädalal 3. ja järgmisel 4. film).

Meenuta esimest «Surmarelva»:

Mel Gibsonit on viimastel aastatel taas suurel ekraanil näha üha sagedamini – viimati nägime teda katastroofimärulis «Loodusjõud» ning enne seda politseimärulis «Näoga mööda asfalti». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles