PILDID JA VIDEO Poolas avati maailma kõige sügavam bassein (1)

Inna-Katrin Hein
Copy

Poola pealinna Varssavi lähedal asuvas Mszczonowis avati möödunud nädalalõpul maailma sügavaim bassein, mille sügavus on 45,5 meetrit ja mis on mõeldud sukeldujatele.

Sukeldumiskompleks Deepspot on jaotatud osadeks, on veealuseid kunstkoopaid, maiade hoonevaremete koopiaid ja isegi üks laevavrakk, mille juurde sukeldumist saab harjutada, teatatb afp.com.

Basseinis on 8000 kuupmeetrit vett ehk üle 20 korra rohkem kui on tavalises 25-meetrises basseinis.

«Tegemist on maailma kõige sügavama basseiniga, mis on mõeldud eelkõige sukeldujatele treenimiseks,» teatas Deepspoti juht Michal Braszczynski.

Poolas Mszczonowis avatud 45,5 meetri sügavuse Deepspot basseinikompleksi juht Michal Braszczynski.
Poolas Mszczonowis avatud 45,5 meetri sügavuse Deepspot basseinikompleksi juht Michal Braszczynski. Foto: WOJTEK RADWANSKI/AFP/Scanpix

Avapäeval, 21. novembril oli Deepspot basseinis sukeldumas tosin sukeldujat, kellest kaheksa olid kogenud sukeldujad, kes valmistuvad sukeldumisinstruktori eksamiks.

«Siin ei ole ebatavalisi kalasid ega korallriffe, seega ei saa basseini merega võrrelda, kuid see sobib hästi sukeldumise õppimiseks ja treenimiseks. Tegemist on sukeldujate mänguplatsiga, kus on ka kunstkoobaste näol atraktsioone,» sõnas kogenud sukelduja Przemyslaw Kacprzak.

Algaja sukelduja Jerzy Nowack sõnas, et esmasukeldumisel läks ta viie meetri sügavusele, kuid vesi on basseinis nii selge, et ta nägi sealt sügavamal olevat laevavrakki.

Sügavat basseini kasutatakse ta tuletõrjujate ja sõdurite treeningkohana.

Mszczonowi Deepspot sukeldumiskeskus läks maksma 40 miljonit zlotti (8,9 miljonit eurot).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles