Mantlipärija Sverre tundis otsesaates, et ei võida

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sverre Puustusmaa
Sverre Puustusmaa Foto: tv3.ee

Eile õhtul otsustas ärimees Armin Karu, et sarja «Mantlipärija» neljateistkümnest noorest ja edukast kandidaadist sobib uueks Olympic Entertainment Groupi tippjuhiks Sverre Puustusmaa.

Võitja võttis otsesaate lõpuminuteil langetatud otsuse vastu südamevärinal ja tunneb uue väljakutse üle vaid rõõmu: «Hea, et pärast pikka pingutust ja ootust on lõpuks võit käes,» märkis Sverre, lisades samas, et tegelikult vajab võidutunne veel harjumist.

Sverret, kui «Mantlipärija» võitjat, ootab peagi juhtiv ametikoht ühes OEG tütarettevõttes koos vähemalt miljonikroonise aastateenistusega. «Töökoht hakkab olema väljaspool Eestit. Millisel maal, on veel lahtine, kohavalikust sõltuvalt tuleneb ka ametikoht. Reaalselt saab see olema võõral maal uute projektide käivitamine,» seletas mees täpsemalt.

Sverre sõnul polnud ta sugugi kindel, et just tema võidab, kuna konkurent Lauri Paeveer oli väga tugev vastane: «Lauriga oleme paljudes asjades sarnased, kuigi stiililt erinevad – tema on tagasihoidlikum ja tolerantne, mina vastupidi – karmim.»

Sverre arvab ka, et Armin Karu jaoks sai määravaks motivatsiooniküsimus: «Ausalt öeldes hakkasin otsesaate ajal järjest rohkem tundma, et ei võida, aga tundub, et otsustavaks sai minu väga suur tahtmine see tööpakkumine saada.»

«Juba algusest peale olime Lauriga kõige lähedasemad, meie paljud eluvaated on sarnased ja oma loomult sobisime me hästi kokku,» kirjeldab Sverre oma suhet finaalikaaslasega. Küsimusele, miks Lauri ei võitnud, leidis Sverre: «Lauri on noor ja andekas mees, ta polnud ehk piisavalt selgeks teinud, mis ta soovib teha.»

Ka Armin Karu kohta jätkus mantlipärijal vaid kiidusõnu: «Armin Karu on loomulikult suurepärane juht, mind hämmastas tema meeletult hea enesekontroll.»

Sverre on rahul, et saatesse läks: «Saade oli mulle väga huvitav ja kogemusterohke, kordagi ei tekkinud tunnet ega küsimust, miks siia tulin. See oli suuresti minu abikaasa soovitus ja hakkas endalegi tunduma huvitav, nii sai ankeet täidetud ja teele saadetud.»

«Saade andis suurepärase võimaluse jälgida oma käitumist pingelistes ja keerulistes olukordades. Kõige enam õpetas saade, et pole olemas lahendamatuid olukordi,» lisas ta. «Raske oli tempo muutus, meeletult kiiretele päevadele tuli tihti järgi pool päeva teadmatust, see ajas segadusse.»

«See mis ekraanil oli, see juhtus ka reaalselt. Ühe tunniga ei suudeta ära näidata kui palju tegelikult tööd tehti, seega ei näe inimene tihti kuidas inimesed jõuavad lahendusteni,» kirjeldas värske mantlipärija seda, mida televaatajaile näidati.

Suurt võitu tähistab Sverre koos sarja meeskonnaga siis, kui on uuel ametikohal esimese palga välja teeninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles