VIDEO ⟩ Koroonakoomas olnud Briti arst sünnitas keisrilõike abil kaksikud

Inna-Katrin Hein
Copy
Briti reumatoloog Perpetual Uke ja ta kaksikud
Briti reumatoloog Perpetual Uke ja ta kaksikud Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Suurbritannia Birminghami haigla reumatoloog Perpetual Uke, kes oli rase, pandi aprillis koroonaviirusega nakatumise tõttu haiglasse.

Kui ta tervis halvenes, viidi ta kunstlikku koomasse ja käivitati sünnitus, et kaksikud päästa, teatab bbc.com. 

Lapsed sündisid keisrilõike abil 10. aprillil 2020, kui ema rasedus oli jõudnud 26. rasedusnädalani. Kaksikud oleksid pidanud sündima 14 nädalat hiljem. 

Sochika Palmer kaalus sündides vaid 770 grammi ja ta kaksikvenna Osinachi Pascali sünnikaal oli 850 grammi.

Arstid hoidsid Uket pärast sünnitust veel 16 päeva koomas. Kui naine ärkas ja sai aru, et ta ei ole enam rase, arvas ta, et kaotas lapsed.

«Märkasin, et mu kõht oli muutunud lamedaks ja arvasin, et mul ei ole kaksikuid. Siis aga näitas medõde mulle lastest tehtud fotosid, millel nad väga väikesed välja nägid. Pean seda oma elu suurimaks imeks,» sõnas naine.

Perpetual Uke, ta abikaasa Matthew ja nende kaksikud
Perpetual Uke, ta abikaasa Matthew ja nende kaksikud Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Uke ei sanud oma lapsi sülle võtta enne, kui arstid kinnitasid, et ta on koroonaviirusest paranenud. Lisaks tuli kaksikutel inkubaatoris kosuda.

Lapsed pääsesid koju 116 päeva pärast sündi. 

Reumatoloogina töötava naise tervis on taastunud. Lisaks kaksikutele on Perpetual Ukel ja ta abikaasal Matthewl veel kaks vanemat last.

«Pere on taas koos ja me oleme väga õnnelikud,» sõnas Uke.

Perpetual Uke, ta abikaasa Matthew ning nende neli last. Kaksikud sündisid aprillis keisrilõike abil, mil ema oli koroonaviiruse tõttu esilekutsutud koomas
Perpetual Uke, ta abikaasa Matthew ning nende neli last. Kaksikud sündisid aprillis keisrilõike abil, mil ema oli koroonaviiruse tõttu esilekutsutud koomas Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles