Jaagup Kreem koroonapoliitikast: tahame säilitada töökohad, aga ärge jumala eest kuskile minge!

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Jaagup Kreem ja Terminaator kuulutasid välja plaadiesitlustuuri.
Jaagup Kreem ja Terminaator kuulutasid välja plaadiesitlustuuri. Foto: Madis Sinivee/Postimees Grupp

Koroonapiirangute kiuste kuulutas Terminaator välja uue albumi esitlustuuri. Bändi ninamees Jaagup Kreem tunnistas Vikerraadios, et pole valitsuse sõnumitest aru saanud.

Terminaator esitles eelmise nädala reedel klubis Venus uut plaati «Maailm vs. Lilian». Detsembris järgneb esitlustuur kümnes Eestimaa paigas. Samal ajal on valitsus keelanud öised peod ja kehtestanud 2+2 reegli. Kontserdile tohib koguneda kuni 750 inimest.

Kreem ütles «Vikerhommikus», et plaati on vaja esitleda. «Ma ei saagi väga meie valitsejate ühisavaldusest aru, mul jooksis nagu lukku see. See kõlas umbes niiviisi: inimesed, me tahame säilitada töökohad, me tahame, et Eesti elu oleks avatud, ärge te jumala eest kuskile minge!» rääkis muusik.

Kreem pidas silmas president Kaljulaidi, riigikogu esimehe Henn Põlluaasa ja peaminister Jüri Ratase ühist videopöördumist, milles kutsuti eestlasi üles pingutama, et riiki ei peaks lukku panema. Riigitegelased avaldasid lootust, et nii saavad töökohad säilida ja igapäevaelu jätkuda, ent toonitasid, et praegu pole pidude aeg.

«Meie elu, ka meie maksud sõltuvad sellest, kas me saame mängida või ei saa. Inimestele ütlen, et tulge tervena, kandke maski ja nautige kontserti,» sõnas Kreem raadios. Venuses toimunud esitluskontserdil avaldas muusik arvamust, et valitsust ei huvita pillimehed, baaridaamid, taksojuhid ja turvamehed, kelle sissetulek sõltubki pidudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles