PINGELINE VIDEO Uppuva neiu järele sukeldunud Briti saadikust sai Hiinas kangelane

Elu24
Copy
Stephen Ellison saabus ootamatu päästjana.
Stephen Ellison saabus ootamatu päästjana. Foto: Kuvatõmmis

Video Briti suursaadiku julgest teost on Hiina sotsiaalmeedias saanud kümneid miljoneid vaatamisi, kirjutab Channel News Asia

Ühendkuningriigi konsul Stephen Ellison sai nii Hiinas kui kodumaal omamoodi kangelaseks. Aasia riigi sotsiaalmeedias levib kulutulena video, kus mees sukeldub vette, et päästa vees hulpiv neiu.

Chongqingi linna konsul kuulis möödunud nädalavahetusel linnas rahvahulga hüüdeid. Lähenedes selgus, et noor naine on kõrgenenud jõevee voogudes liikumatult.

61-aastane mees läks pikemalt mõtlemata täies riides vette. Ellison võttis tudengi enda järele ja vedas ta vette visatud päästerõngani. Seejärel viidi ta kaldale.

Uudist jagas ka konsulaat. «Tänu õigel ajal toimunud päästmisele taastus naise hingamine kiiresti ja ta tuli meelemärkusele,» kirjutati lisaks. «Oleme oma Chonqingi konsuli üle tohutult uhked.» Ellison pälvis kiituse ka välisminister Dominic Raabilt.

Miks rahvas ei päästnud?

Uudis on hiinlaste Weibo platvormil saanud üle 40 miljoni lugeja. Ellisoni kangelaseks nimetav kommentaad aga tuhandeid meeldimisi.

«Olenemata meie erimeelsustest, kangelaslik käitumine on voorus ja peab olema kiidetud,» kirjutati teises populaarses kommentaaris. Hiina ja Suurbritannia vahel on viimasel ajal olnud suuri erimeelsusi, kui viimane otsustas Huawei oma 5G projektist välja lülitada.

Konsul on meedia väitel tegelenud ka triatloniga. Kriitikat on saanud aga see, miks ülejäänud rahvas seisab ning filmib, mitte ise midagi neiu päästmiseks ei tee. Samas peab meeles pidama, et Hiina rahva seas on ujumisoskus vähelevinud ja uppumissurma läbi kaotatakse aastas kümneid tuhandeid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles