PILDID ⟩ Jaapanlased nautisid veiniaasta alguse puhul noort Beaujolais Nouveau veini

Inna-Katrin Hein
Copy

Igal aastal novembrikuu kolmandal neljapäeval tähistatakse kogu maailmas veiniaasta algust noore veiniga Beaujolais Nouveau.

Lisaks Euroopale ja Põhja-Ameerikale on vein, mida kääritatakse ja villitakse kiirelt, populaarne ka Aasias, eelkõige Jaapanis, kus korraldatakse erisündmusi, teatab afp.com.

Jaapani aja järgi täna keskööl hüppasid Beaujolais Nouveau fännid Hakones Kowkien Yunessun kuumaveeallikate spaas basseinidesse, kuhu oli pandud toiduvärvi ja valatud noort punast veini, et vesi lillakaks värvuks.  

Külalised olid vees ja mekkisid klaasist veini. Lisaks täiskasvanutele oli ka lapsi, kuid loomulikult neile veini ei antud.

Jaapanlased joomas Beaujolais Nouveau veini Hakone Kowakien Yunessuni kuumaveeallikate kuurordis.
Jaapanlased joomas Beaujolais Nouveau veini Hakone Kowakien Yunessuni kuumaveeallikate kuurordis. Foto: PIERRE EMMANUEL DELETREE /SIPA/Scanpix

Lisaks Hakonele toimuvad veinisündmused veel mitmel pool Jaapanis.

Beaujolais Noveau on laagerdumata vin de primeur, mida toodetakse viinamarjasordist Gamay noir. Viinamarju kääritatakse purustamata ja tulemuseks on kerge vein, millesse ei ole jõudunud tekkida tanniine, mis on lahustuvad orgaanilised ühendid.

Beaujolais Nouveau'd toodetakse Prantsusmaa Saône’i jõe orus üsna väikesel alal, millele on kinnitatud päritolunimetus Beaujolais. Kõige enam tarbitakse Beaujolais Nouveau veini lisaks Prantsusmaale ka Saksamaal, USAs ja Jaapanis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles