Muusik Mauno Meesit avaldas kontsertvideo, mis üles võetud publiku telefonide abil

Raadio Elmar
Copy
Tiit Kikas, Jaagup Tormis ja Mauno Meesit
Tiit Kikas, Jaagup Tormis ja Mauno Meesit Foto: Evert Palmets

Helilooja ja kitarrist Mauno Meesit avaldas kontsertvideo, mis on kokku pandud Tallinna kontserdil publiku poolt filmitud telefonivideotest. Muusik rääkis lähemalt raadio Elmar saates «Manna ja Lenna». 

Produtsent, helilooja ja laulja Mauno Meesit andis hiljuti Kino Sõpruses kontserdi, kus astusid koos temaga lavale Tiit Kikas, Jaagup Tormis ja Karin Rask. Kinoekraanile lõi erilised valgusvisuaalid kunstnik Alyona Movko. Esitusele tuli muusika Meesiti albumitelt, telesarjast «Varjudemaa» ja kuulda sai ka loomingut järgmisel aastal ilmuvalt uuelt plaadilt. «Kui nägime pärast kontserti kõiki neid kuulajate poolt jagatud videosid, tekkis idee, et võiksime sellest erilisest õhtust kokku panna video, mis näitab meie kontserti läbi publiku silmade. Kutsusime kuulajaid meiega oma videosid jagama ja nii saigi sellest üks ühine jäädvustus,» rääkis ta.

«Oli erilise atmosfääriga kontsert. Üks nendest õhtutest, kus kuulajad ja muusika said üheks tervikuks,» rääkis ta. 

Kontsertõhtu pakkus ka palju visuaalset materjali. «Olen teadlikult suur valguslahenduste fänn ja laval oli mu oma filmivalgustite set-up. Visuaalide kunstniku Alyona Movko ekraanile loodud lahendusi nägin aga vahetult enne esinemist, seega oli tõesti põnev seda materjali sotsiaalmeedia vahendusel publiku telefonivideotest järele vaadata. Kuna toimetan ise ka graafilise disainerina, siis üldjuhul olen telefonikaamera pildi suhtes päris kriitiline...kuid antud juhul tuli nende videote abil hästi välja kogu kontsertõhtu energia ning atmosfäär. Seetõttu kutsusimegi kuulajaid oma ülesvõetud materjale ka meiega jagama,» ütleb muusik.

«Tavaliselt on pärast kontserti keeruline publiku ja esinejate vahel kokkupuute punkti leida. Vahel tahad kuulajatele midagi veel tagasi anda. Seekord mul ongi nii hea meel, et otsene ühine mälestus sai just sellisel viisil koos kokku pandud,» lisas Meesit.

Mauno Meesit rääkis raadio Elmar päevaprogrammis, et uuel aastal on oodata uut helikandjat. «Olen uue albumi kallal töötanud ligikaudu neli aastat. Eelmised albumid said välja antud suhteliselt väikese vahega. Viimastel aastatel on aga olnud üksjagu festivalikontserte ja erisündmusi. Ajad on päris põnevad,» lisas Meesit.

Kino Sõpruses toimunud kontserdil astusid koos Mauno Meesitiga lavale Tiit Kikas, Jaagup Tormis ja Karin Rask. Kinoekraanile tegi visuaale Alyona Movko.
Kino Sõpruses toimunud kontserdil astusid koos Mauno Meesitiga lavale Tiit Kikas, Jaagup Tormis ja Karin Rask. Kinoekraanile tegi visuaale Alyona Movko. Foto: Evert Palmets
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles