Iirimaa naispoksija teenib ühe matši eest 1,5 miljonit eurot!

Elu24
Copy
Iiri naispoksija Katie Taylor (vasakul) teenib ühe matši eest üle miljoni euro.
Iiri naispoksija Katie Taylor (vasakul) teenib ühe matši eest üle miljoni euro. Foto: Ã ©INPHO/Gary Carr via www.imago-images.de/imago images/Inpho Photography/Scanpix

Iiri naispoksija Katie Taylor on oma ala tõeline superstaar. 34-aastane nahkkindanaine kaitses eelmisel edukalt laupäeval WBC, WBA, IBF ja WBO organisatsioonide kergekaalu meistrivööd Hispaania poksija Miriam Gutierrezi vastu.

Iirlanna teenis võidud kohtunike häältega. Sportekz-saidi teatel oli laupäevane võidukas  kohtumine Taylorile ka korralikuks palgapäevaks. Naine teenis matšiga 1,5 miljonit eurot. 

Taylori sissetulekud näitavad vahvat kasvutrendi, sest veel kaks aastat sai ta ühe matši eest tšeki 350 000 eurole. Tasu oli sama veel ka eelmisel aastal, kui ta alistas WBO tiitlimatšis Christina Lindartou. 

Kui naiste poksi supertäht tümitas augustis 2020 peetud kohtumises belglannat Delfine Persooni, siis oli Taylori palgaks juba 1,2 miljonit eurot kohtumise eest. 

Iirlanna ise kinnitas, et raha ei ole sugugi poksimiseks peamine motivaator.

«Tavaliselt ma isegi ei tea, kui palju ma matši eest teenin. Et nagu päriselt? Tõesti, kas nii palju,» tegi Taylor Telegraphile intervjuud andes suured silmad. 

«Minu jaoks on tegemist põhimõttelise küsimusega. Tahan teha naiste poksi ajalugu.»

Irish Mirrori teatel on Taylori näol tegemist maailmas kõige rohkem teeniva naispoksijaga. Tavaliselt sai ta kuuekohalisi summasid iga matši eest, nüüd on summa ületanud juba miljoni euro piiri. 

Taylori auhinnakapis on ka viis maailmameistritiitlit ja kuus EM-kulda. 2012. aastal tuli ta olümpiavõitjaks. Iirlanna on pidanud 17 profimatši ja jäänud neis kõigis alistamatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles