Etta James 1938-2012: viis naise kõige mõjukamat laulu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etta James James
Etta James James Foto: LEE CELANO/AFP

Sellel nädalal lahkus meie seast lauljatar Etta James.

25. jaanuaril oleks lauljatar saanud 74. aastaseks, vahendab Digitalspy.

Allpool toome ära viis kõige mõjukamat ja tuntumat lugu naise repertuaarist läbi aegade.

«Good Rocking Daddy» (1955)
1955 aastal loodud rock’n’roll’I ja R&B sugemetega hitt, mille kirjutas naisele Richard Berry ning muusika eest hoolitses Maxwell Davise orkester. Loo kõige kõrgem koht USA edetabelites oli kuues.

«At Last» (1960)
See lugu on justkui Etta Jamesi sünonüüm. Tegemist oli 1942. aastal loodud ning muusikalis «Orchestra Wives» kõlanud palaga, mida esitas tookord hoopis üks teine artist. Etta Jamesi repertuaari jõudis laul 1960. aastal, mis viis ta ka otsejoones Billboardi tabelisse. 1999. aastal jõudis see ka Grammyde Hall of Fame’le.

«I Just Wanna Make Love to You» (1961)
Jamesi kaver Muddy Watersi 1954 loodud hitist jõudis naise albumile «At Last!». Etta versioon sellest loost sai uuesti populaarseks 1996. aastal Inglismaal, kui pala kõlas nii dieetkoola reklaamis ning jõudis muusikaedetabeli viiendale kohale.

«I'd Rather Go Blind» (1967)
See pala Jamesi albumilt «Tell mama» võis küll välja jääda Ühendkuningriikide edetabeli neljakümne parima hulgast, kuid jääb siiski lauljatari üheks kõige mäletamisväärsemaks looks. Laulust tegi hiljem oma versiooni briti bluusibänd Chicken Shack. Viimastel aastatel on «I'd Rather Go Blind» populaarseks saanud ka saates «X-Factor» osalejate seas ja seda mõlemal pool Atlandi ookeani.

«Dreamer» (2011)
Tegemist on ühe viimase Jamesi lindistusega. «Dreamer» oli Etta eelmisel aastal ilmunud LP nimilugu. Tookord teatas James, et tegemist saab olema tema viimase albumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles