Vormel 1 tall pani läbi aegade paremad piloodid paremusjärjestusse

Elu24
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: ANTONIN VINCENT/AFP/Scanpix

Sauberist ehk praegusest Alfa Romeost saab käesoleva nädala lõpus ajaloo neljas vormel 1 tiim, kes on osa võtnud vähemalt 500 F1 GP-etapist. Ülejäänud kolm on Ferrari, McLaren ja Williams.

Suure numbri auks pani väljaande Blick ajakirjanik Roger Benoit kõik tiimi sõitjad paremusjärjestusse. Tema nimekirjas on kõik 30 pilooti, kes on Sauberi rooli istunud vähemalt üheks etapiks alates 1993. aastast.

Esimeseks märkis tunnustatud Šveitsi väljaanne soomlase Kimi Räikköneni. Soomlane debüteeris Sauberil aastal 2001. Räikkönen on Sauberil sõitnud 51 etappi ja kogunud 56 MM-punkti, vahendas Ilta-Sanomat.

«Kahtlemata fännide lemmik. 2007. aasta maailmameister, keegi ei loe sõitu nii hästi, kui Räikkönen,» lisas Benoit kommentaariks.

Soomlasele järgneb tunnustatud Robert Kubica, kes sõitis Sauberil aastatel 2006-2009. Aastal 2008 võttis Kubica Bahreinis Sauberi ajaloo ainsa esimese stardipositsiooni. Samal aastal tõi Kubica talli ka ainsa etapivõidu, seda Kanadas.

Kolmandaks asetas Benoit praeguse Ferrari staari Charles Leclerci.

Kolm kunagi Sauberi roolis olnud pilooti on tulnud ka maaimameistriteks. Räikkönen aastal 2007, Jacques Villeneuve 1997 ja Sebastian Vettel aastatel 2010–13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles