Malaisia džunglist surnuna leitud tüdruku ema tegi üllatava avalduse: kuulsin tol ööl sosistamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Nora Quoirin koos oma ema Meabh Quoiriniga dateerimata fotol
Nora Quoirin koos oma ema Meabh Quoiriniga dateerimata fotol Foto: FAMILY HANDOUT/AFP/Scanpix

Iiri-Prantsuse perekonda kuulunud teismeline Nora Quoirin kadus möödunud aasta augustis Malaisia Dusuni ökokuurordist, kus ta koos perega puhkas.

Malaisia politsei otsis 15-aastast tüdrukut ja üheksa päeva pärast ta kadumist, 13. augustil 2019 leiti surnukeha, millele tehtud lahkamine näitas, et tal tekkis söögi ja vee puudusest sisemine verejooks ning ka stress mängis ta surmas rolli, teatab news.sky.com.

Uurijate sõnul näitasid tõendid, et vaimse puudega laps lahkus ise hotellist, teda ei röövitud. Kuid vanemad ei usu seda versiooni, nad on siiani veendunud, et keegi võttis nende tütre kaasa ja viis ta džunglisse surema.

Iirlannast ema Meabh Quoirin ütles nüüd Briti meediale, et enne lapse kadumist kuulis ta nende elukohaks olnud bangalo juures sosistamist. Ta lisas, et kaugemal oli kuulda noorte pidutsemist. Ema sõnul üritas ta mõnda aega saada aru, kes ja kus sosistavad, kuid siis jäi magama, kuna tal oli lennu- ja ajavaheväsimus.

Pere saabus kuurorti 3. augustil 2019 ja teatas 4. augusti 2019 hilisõhtul politseile, et nende tütar, kellel on holoprosentsefaalia diagnoos, on kadunud. Lapse kadumise avastas prantslasest isa Sebastien Quoirin.

Holoprosentsefaalia on areneva aju struktuurne anomaalia, mille korral aju ei jagune kaheks eraldi poolkeraks ja vatsakeseks.

Nora Quoirini isa Sebastien Quoirin ja ema Meabh Quoirin 12. augustil 2019 Malaisias Serembanis pressikonverentsil.
Nora Quoirini isa Sebastien Quoirin ja ema Meabh Quoirin 12. augustil 2019 Malaisias Serembanis pressikonverentsil. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

15-aastane Nora Quoirin jagas laia voodit oma 12-aastase õe Innesiga, kuid õde ei märganud ta kadumist, kuna magas sügavalt.

Politsei leidis lõpuks Nora alasti surnukeha kuurordist kahe kilomeetri kaugusel asuva džunglijõe äärest. Malaisia võimud teatasid lapse surmast vanematele ja ütlesid, et tüdruk oli lahkunud iseseisvalt pere majutuskohast.

Vanemad ei uskunud seda siis ega usu seda ka nüüd, sest nende sõnul oli tütre motoorika vilets, tal oli probleeme taskaalu ja koordinatsiooniga ning ta ei oleks ise ust ega akent lahti saanud. Samuti poleks ta julgenud üksinda välja minna.

15-aastane Nora Quoirin kadus augustis 2019 Malaisia ökokuurordist, ta surnukeha leiti džunglist
15-aastane Nora Quoirin kadus augustis 2019 Malaisia ökokuurordist, ta surnukeha leiti džunglist Foto: /AP/Scanpix

Pere lisas, et Nora väsis kiiresti ja ta ei osanud orienteeruda, kui sattus uude kohta. Lisaks võis laps istuda tunde sama koha peal ja vaadata ühte punkti. Meabh Quoirini sõnul oli Nora vaimselt 5 – 6-aastase tasemel ja hoidis alati pereliikmete lähedusse.

Pere sõnul viivitas Malaisia politsei nende tütre kadumisjuhtumi ja surma uurimisega, mille tõttu ei saanud korrakaitsjad kõiki hotellitöötajaid ega külastajaid küsitleda ning seega on uurimises suured lüngad. 

Politseinikud, kes nende majutuskohta uurisid ja neid küsitlesid, ei osanud inglise ega prantsuse keelt. Vanemate sõnul oli neil raske malaislastele selgeks teha, mida nad arvasid.

Malaisia politsei on nüüdseks lõpetanud Nora Quoirini juhtumi uurimise. Uurijad jäid lõpuni kindlaks, et tüdruk lahkus ise majutuskohast, liikus kaugemale, kaotas suuna ja ei osanud pere juurde tagasi tulla.

Pärast uurimise lõpetamist andsid Malaisia võimud lapse surnukeha vanematele üle, pere transportis ta Suurbritanniasse, kus ta maeti perekonna matmispaika.

Vanemad on seisukohal, et nende tütar Nora rööviti kas plaanitult või uitmõtte ajel ning jäeti metsa surema.

15-aastane Nora Quoirin kadus augustis 2019 Malaisia ökokuurordist, ta surnukeha leiti džunglist.
15-aastane Nora Quoirin kadus augustis 2019 Malaisia ökokuurordist, ta surnukeha leiti džunglist. Foto: LBT/Family handout/PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles