PILDID JA VIDEO Haruldase Roosi Hinge eest maksti ligi 27 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy

Sotheby’se oksjonimaja pani Šveitsis Genfis oksjonile haruldase roosa teemandi, mis osteti ära 26,6 miljoni dollariga (22,9 miljonit eurot).

Teemant kannab nime The Spirit of the Rose (Roosi Hing), kuid seda kutsutakse ka Roosaks Unistuseks, teatab afp.com.

Sotheby’se oksjonimaja esindajate teatel on see vääriskivi sel aastal kõige kallimalt oksjonil müüdud roosa teemant. Tegemist on 14,8-karaadise teemandiga, tavaliselt on roosad teemandid alla 10-karaadised.

Oksjonimaja ei avalikustanud, kes haruldase teemandi omanikuks sai, kuid arvatakse, et mõni hiinlane või araablasest naftašeik.

The Spirit of the Rose (Roosi Hing) teemant, mis müüdi Sotheby´se oksjonimaja oksjonil ligi 27 miljoni dollari (22,9 miljonit eurot) eest.
The Spirit of the Rose (Roosi Hing) teemant, mis müüdi Sotheby´se oksjonimaja oksjonil ligi 27 miljoni dollari (22,9 miljonit eurot) eest. Foto: TYRONE SIU/REUTERS/Scanpix

See teemant lõigati Venemaal Siberist leitud suurest roosast töötlemata teemandist, mis sai nime 20. sajandi alguse kuulsa balletitantsija Vaslav Nižinski (1889–1950) järgi.

Oksjonil müüdud teemandi nimi Roosi Hing on austusavaldus balletile «Le Spectre de la rose», milles Nižinski tantsis peaosa ja mida peetakse tema tipprolliks.

Maailma kõige kallim roosa teemant on 59-karaadine CTF Pink Star, mis osteti 2019. aastal Sotheby´se oksjonimaja oksjonil 71 miljoni dollari (60 miljonit eurot) eest.

Selle teemandi roosa värv on puhtam kui Roosi Hingel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles