Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Mads Mikkelsen napsab häbistatud Johnny Deppi miljonirolli endale?

Copy
Mads Mikkelsen Kaeciliusena filmis «Doctor Strange» (2016)
Mads Mikkelsen Kaeciliusena filmis «Doctor Strange» (2016) Foto: Filmikaader

Nädalapäevad tagasi sai teatavaks, et laimuhagi kaotanud ning häbisse kukkunud Johnny Depp jäi ilma oma lepingust J. K. Rowlingu «Fantastiliste elukate» filmifrantsiisis. Tema rolliasemikuna on kandidaadiks tõusnud Taani näitleja Mads Mikkelsen.

Harry Potteri nn universumis toimuvasse «Fantastiliste elukate» filmiseeriasse kuulub kokku viis filmi, millest kaks on juba ilmunud ning kolm veel ees. Veel eelmise filmi (2018) väljatuleku ajal olid järjed planeeritud aastatesse 2020, 2022 ja 2024, kuid nüüd on kava kahe aasta võrra edasi nihkunud – andes filmitegijatele vajalikku ruumi ka Deppi väljavahetamiseks.

Kuna kolmas osa on juba jõudnud võttefaasi, siis pole Deppi asemiku leidmisega Gellert Grindelwaldi rolli – kes oli teise filmi nimitegelane – aega laialt käes, ent kandidaat on Deadline'i andmetel juba läbirääkimisteks laua taha saadud. Õnneks filmis Depp kolmanda filmi jaoks rollis vaid ühe stseeni, seega ei kaasne Warner Brosile liigseid ümberfilmimise kulusid. Küll aga peab Warner Bros. kuuldavasti Deppile sellegipoolest välja maksma 10 miljonit dollarit.

55-aastane Taani näitleja Mads Mikkelsen on laiemale üldsusele tuntud nimiosalisena telesarjast «Hannibal» ning fantaasiafilmist «Doctor Strange», kus tema ekraanipartneriks oli Benedict Cumberbatch. Näitleja on seega vägagi vilunud kehastama nutikaid pahalasi, mida on ka Grindelwald. Filmi üheks kandvaks pingeliiniks on Grindelwaldi ja hea võluri Dumbledore'i (sama, kes Harry Potteris) omavaheline suhe, seega peaks Mikkelsen põhilise ekraanikeemia saavutama Jude Law'ga. 

Et tegemist on suure Hollywoodi frantsiisiga, tõotab pakkumise vastuvõtt Mikkelsenile väga kopsakat palgatšekki, kuna ühe filmi asemel ootab ees kolm filmi.

«Fantastiliste elukate» kolmas film jõuab ekraanile 15. juulil 2022.

Praegu saab Mikkelseni kinoekraanil näha Thomas Vinterbergi lavastatud mustas komöödias «Järgmine ring» (Druk), mis äsja ka Euroopa Filmiauhindadel neli nominatsiooni sai (parim film, parim režissöör, parim stsenarist, parim näitleja). Linaloo keskmes on seltskond õpetajaid, kes otsustab teha enda peal eksperimenti ja proovide ära elu püsiva alkoholisisaldusega veres. Filmi näeb praegu veel ka Eesti kinodes.

Tagasi üles