Suri lauljatar Etta James

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarne lauljatar Etta James
Legendaarne lauljatar Etta James Foto: FRED PROUSER/REUTERS

Lahkus lauljatar Etta James.

 Leukeemiat põdenud naine suri Riverside’i haiglas Californias. 25. jaanuaril oleks lauljatar saanud 74. aastaseks, vahendab Digitalspy.

«See on kirjeldamatu kaotus nii tema perele, sõpradele kui kõikidele fännidele üle kogu maailma,» ütles naise kauaaegne mänedžer Lupe De Leon.

«Ta oli kordumatu ja ainulaadne – ta võis laulda absoluutselt kõike. Töötasin Ettaga 30 aastat. Ta oli minu sõber ja jään teda igatsema,» lisas De Leon.

Etta James veetis ka oma viimased jõulud haiglas ja pääses koju 5. jaanuaril. Tol korral jõudis avalikkuseni sõnum, et naine võitleb oma elu eest.

Jamesi nimi ilmus muusikasse 1955. aastal, tema esimene debüütalbum «At Last!» ilmus 1961. aastal. Naine on võitnud kuus Grammy-auhinda ning tema nime võib leida Rock and Roll Hall Of Fame’ilt. Etta James on olnud ka näiteks ansambli The Rolling Stones soojendusesinejaks.

Tema elu möödus tõusude ja mõõnadega – heroiinisõltuvus, dementsus ja C-hepatiit on vaid mõned märksõnad selles pikas reas.

2008. aastal võttis Etta Jamesi loo «At Last» oma repertuaari lauljatar Beyoncé, kes esitas seda ka ühel Barack Obama ametisse astumisele pühendatud ballil 2009. aastal.

James suhtus Beyoncé ettevõtmisse tookord teatud skepsisega, naljatledes: «Ma ei salli teda. Naisel pole mingit asja sinna lavale looga, mida mina olen juba väga kaua laulnud.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles