Millele viitab Joe Bideni nokamütsil olev tekst?

Inna-Katrin Hein
Copy
USA presidendivalimised võitnud demokraat Joe Biden esinemas 9. novembril 2020 Delaware'is Wilmingtonis, rääkides koroonaviirusega võitlemisest
USA presidendivalimised võitnud demokraat Joe Biden esinemas 9. novembril 2020 Delaware'is Wilmingtonis, rääkides koroonaviirusega võitlemisest Foto: Biden Presidential Transition Vi/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ameerika Ühendriikide presidendivalimised said möödunud laupäeval lahenduse, kui demokraadist kandidaat Joe Biden kuulutati rohkem kui 270 valijamehe häälega võitjaks.

Oma abikaasa võidu üle rõõmustanud Jill Biden, kellest saab järgmise aasta jaanuaris USA esileedi, postitas Twitterisse foto, teatab cnn.com. 

Pildil on näha Joe ja Jill Bidenti kandmas silti, millel on tekst «Siin elavad doktor ja president Biden». Lauses oli tegelikult sõna «asepresident» (vice president), kuid Jill Biden kattis sõna «ase» (vice) käega kinni ja nii oligi näha sõna «president».

Joe Biden oli USA asepresident 20. jaanuarist 2009 kuni 20. jaanuarini 2017. 

Kuid teravapilgulistele vaatajatele ei jäänud silt mitte silma, vaid Joe Bideni peas olnud nokamüts. Musta värvi mütsil oli lause «We just did» (Me tegime seda) ja number 46.

Bideni mütsi kommenteeris esimesena TikToki kasutaja Shonagh Forbes, kelle arvates oli nimetatud tekst vastus vabariiklasest USA presidendi Donald Trumpi kampaanialausele «Make America Great Again» (Teeme Ameerika taas suureks). Seda slõuganit oli näha presidendikampaania ajal nii Trumpi kui ta toetajate peas olnud punast värvi mütsidel.

Sotsiaalmeedia kasutajad arvavad, et Bideni mütsil olev number 46 viitab tõenäoliselt sellele, et temast saab 20. jaanuaril 2021 USA 46. president. Trumpi mütsil olev number 45 viitab sellele, et tema on USA 45. president.

Siiski ei saa olla mütsidel olevate numbrite suhtes lõpuni kindel, sest Biden ja Trump ei ole nende tähendust kommenteerinud.

USAs hakati kohe tootma mütse ja T-särke tekstiga «We Just Did 46», neid saab osta internetist. Meeste elustiiliväljaande GQ teatel on nokamütsist viimase viie aastaga saanud USA poliitika moesümbol.

Demokraat Barack Obama kasutas 2008. aasta valimiskampaania ajal lööklauset «Yes We Can» (Jah, me suudame). Ka siis pandi see T-särkidele ja nokkmütsidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles