Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Sean Connery lesk võib maksupettuse pärast vangi minna

Copy
Sean Connery ja Micheline Roquebrune.
Sean Connery ja Micheline Roquebrune. Foto: Michael Ferguson/PHL/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Briti veterannäitleja Sean Connery lesk Micheline Roquebrune võib väidetava maksupettuse pärast vangi minna. 91-aastane naine võib kaela saada ka 23,4 miljoni eurose rahatrahvi, vahendab The Sun.

Briti kõmumeedia vahendab, et Sean Connery leske Micheline Roquebrune'i süüdistatakse Hispaanias maksupettuses.

Roquebrune, kes oli Conneryga abielus 45 aastat, jäi leseks 31. oktoobril, kui veterannäitleja 90-aastaselt Bahamal Nassauses suri. Vaatamata mehe surmale väidavad aga Hispaania võimud, et aastaid kestnud maksupettuse juhtum ei lähe kuhugi.

Nad hoiatasid, et kavatsevad Roquebrune'ile süüdistuse osas teavitada, et kohtuprotsess saaks alata.

«Ametlikud taotlused on kahel korral Bahamale saadetud, et teavitada Micheline'i süüdistuse esitamisest ja seoses kohtu poolt antud korraldusega tema vastu kohtuprotsessi alustada, kuid Hispaania ametnikud ei ole hetkel vastust saanud,» avaldas allikas The Sunile.

Aastaid kestnud maksupettuse skandaal sai alguse 1999. aastal, kui paar müüs maha oma Marabella kodu. Vahetult pärast müüki lammutati maja maha ja selle asemele ehitati 70 korterit, kuigi lubatud oli vaid viis.

Connery advokaadid, Marabella linnapea ja kuus nõukogu liiget visati maksupettuse pärast vangi. 2014. aastal sai Connery teada, et tema seoses juhtunuga vangi minema ei pea, kuid nüüd süüdistatakse Roquebrune'i edasi. Kohtuniku sõnul võib naist oodata ees vabaduse kaotus ja hiiglaslik, 23,4 miljoni euro suurune rahatrahv.

Roquebrune nimetab süüdistusi jamaks.

Tagasi üles