PILDID JA VIDEO ⟩ USAs katsetati Hyperloop tulevikurongi esmakordselt reisijatega

Inna-Katrin Hein
Copy

Briti miljardäri Richard Bransoni raha abil valiminud Virgin Hyperloop rong-transpordisüsteemiga tehti USAs esimene reisijatega katse, mis oli edukas.

Arvatakse, et torus sõitev rong muudab juba lähitulevikus rongireisimist ja selle kiirus võib ulatuda üle 1000 kilomeetrini tunnis, teatab reuters.com.

Esimene katsesõit toimus Nevadas Las Vegases, kuhu on ehitatud 500 meetri pikkune katsetee.

Rongikapslisse asusid katsetamiseks kaks rongiprojekti töötajat, tehnoloogiajuht Josh Giegel ja reisikogemuse juht Sara Luchian.

Virgin Hyperloopi katsetasid rongiprojekti tehnoloogiajuht Josh Giegel ja reisikogemuse juht Sara Luchian
Virgin Hyperloopi katsetasid rongiprojekti tehnoloogiajuht Josh Giegel ja reisikogemuse juht Sara Luchian Foto: VIRGIN HYPERLOOP HANDOUT/EPA/Scanpix

«Katsetee on lühike, arvatavalt saavutame kiiruseks 160 kilomeetrit tunnis, natuke võib olla üle. Kiirendame ja siis aeglustame ning see on väga sujuv. Me ei ole astronaudid, vaid tavareisijad, kes istuvad rongis,» sõnas Giegel enne testi algust.

Test kulges viperusteta ja enne peatumist oli rongi kiiruseks 160 kilomeetrit tunnis.

Hyperloop rongi rekordkiirus ilma reisijateta pärineb 2017. aastast ja siis oli kiirus ligi 390 kilomeetrit tunnis.

Virgin kogub raha, et ehitada pikem katserada ja saavutada veelgi suuremaid kiiruseid, kuid 1000 kilomeetrini tunnis ja selle ületamiseni on veel pikk tee minna.

Virgin Hyperloop rong-transpordisüsteem, mida katsetatakse USAs Nevadas Las Vegases
Virgin Hyperloop rong-transpordisüsteem, mida katsetatakse USAs Nevadas Las Vegases Foto: VIRGIN HYPERLOOP HANDOUT/EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles