VIDEO ⟩ TOP3 Briti kõige õnnetumate raudteesildade all juhtus aastaga 72 õnnetust

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy

Suurbritannia raudteevõrgustiku haldaja avaldas saareriigi kõige rohkem tümitada saava raudteesilla, kus juhtus viimase aasta jooksul veerandsada erinevat õnnetust.

Õnnetusi kõige rohkem ligi tõmbavate raudteedega seotud sildade edetabel avaldati eelkõige meeldetuletuseks autojuhtidele, et meenutada neile kohustust olla kuulekas liikleja, mis aitab ebbetada kulukaid ja ohtlikke sildadel toimuvaid avariisid, teatas Network Railway.

Leicestershires, Hinckleys asuv Watling Streeti raudteesild on kõige enam rammitud silla tiitli saanud endale sellega, et sillal toimus viimase aasta jooksul lausa 25 avariid, mis põhjustasid tarbetuid viivitusi ja turvariske rongireisijatele, autojuhtidele ja kohalikele elanikele.

Teise enim õnnetustesse sattunud silla kohale tuli West Midlandsis Dudley's asuv Bromford Roadi sild.

Seal toimus küll 24 õnnetust, kuid need põhjustasid rongireisijatele kõige rohkem hilinemisi. Kokku hilinesid liiklejad seal juhtunud õnnetuste tõttu lausa 4300 minutit ehk peaaegu 72 tundi.

Raudteesildadel juhtub statistika järgi üle Suurbritannia õnnetusi keskmiselt viis korda päevas. Aastaga põhjustab see aga liiklejatele kokku peaaegu pool miljonit minutit hilinemist. 

Kolmandale kohale platseerus 23 õnnetusega St John's Streeti sild Lichfieldis Staffordshire'is. 

Ülejäänud top 20 hulka tulnud sildadel juhtus aga juba alla 20 õnnetuse aastas. Sildadega saad lähemalt tutvuda siin

Vanem liikluskomissar Richard Turfitt saatis eelmisel kuul kõigile kaubaveokite ja avalike sõidukite käitlemise litsentsiomanikele kirja, milles hoiatatas, et juhul, kui nad ei järgi ohutusreegleid, on reaalne oht, et minnakse juhtide juhilubade kallale. 

Inglismaal on enam kui 6900 kilomeetrit ja kiirteid ja suuremaid teid.

Osad neist teedest läheval läbi ka raudteesildade alt ja nii üritataksegi järjekordse kampaania «Lorris Can't Limbo» raames veoki- ja bussijuhtide tähelepanu tõmmata, et nad järgiksid sildade juures olevaid märke. 

«Umbes kaks kolmandikku sildade all juhtunud õnnetustest on põhjustatud koormat kandvad sõidukid. Selle ohu vähendamiseks kutsume kõiki autojuhte üles järgima neid lihtsaid samme nagu tea oma sõiduki kõrgust, planeeri marsruuti ja kinnita koorem,» rääkis DVSA tegevjuht Gareth Llewellyn.

Teinekord on aga arusaadav, miks Suurbritannias jäävad autod mõningate raudteesildade alla lõksu. Näiteks on emanus masinatel isegi võimatu sõita Londonis Coppermill Lane'i silla alt läbi, sest selle kõrguseks on vaid 1,5 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles