PILTUUDIS ⟩ Leedu reklaamkampaania viis maskikandmise juhised aluspükste tasemele

Elu24
Copy
Leedu reklaamkampaania.
Leedu reklaamkampaania. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Koroonaviiruse pandeemia on taas tõsiseks probleemiks ja mitmed riigid on käsile võtnud uusi meetmeid, kuidas nakkusjuhtumeid piirata. Leedu pealinnas Vilniuses otsustati kodanikele meelde tuletada, kuidas õigesti näomaski kanda ja seda eriti omapärasel moel.

Vilniuse elanik Saulé postitas laupäeval sotsiaalmeediasse pildi uuest reklaamkampaaniast, millega õpetatakse Leedu pealinna elanikele maskikandmist. Kampaania eesmärk on rõhutada, et näomaski kandmisest ei ole kasu, kui see nina ei kata. 

Saulé esimeses postituses selgub, et reklaamkampaaniat näidatakse ühistranspordis. Sama postituse alla on lisanud pildi ka Urte, kes elab samuti Vilniuses. Tema nägi sama reklaamkampaaniat tänaval kõndides. 

Rõhutamaks, et valesti maskikandmine on mõttetu, toob reklaamkampaania võrdluseks aluspükste kandmise. Illustratsioonil on mees, kes kannab valesti maski ja sarnaselt valesti ka aluspükse: mehe suguelund ripub üle püksivärvli nagu nina üle näomaski.

«Ole vastutustundlik. Näomask katab nii suu kui ka nina,» rõhutatakse kampaaniaga. 

Kuigi selline reklaamkampaania tundub tänavapildis üpris uudne on sarnased õpetussõnad sotsiaalmeedias eksisteerinud juba kuid. Tundub, et siiani on see aga olnud vaid nö meem. Näiteks jagati 9gag.com lehel sarnast võrdlusmomenti juba 7. mail. 

Leedu kehtestati alates tänasest, 7. novembrist, üleriigiline karantiin, et pidurdada koroonaviiruse levikut, vahendab Postimees. Viimased paar nädalat on Leedus koroonaviirusega nakatumine olnud ligi 300 juhtu 100 000 elaniku kohta, päevane nakatumine jõudis tuhandeni, teisipäeval (3. novembril) teatati pea 900 nakkusjuhust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles