Urmas Vaino: Kaileen nägi asjade juures midagi uut, mida mina ei mõistnud

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Heategevuslikku telesaadet juhivad tänavu Urmas Vaino ja Kaileen Mägi.
Heategevuslikku telesaadet juhivad tänavu Urmas Vaino ja Kaileen Mägi. Foto: Ülo Josing / ERR

Neljapäeval suri pärast rasket haigust endine ajakirjanik Kaileen Mägi (45), keda paljud teavad eeskätt «Terevisiooni» ja «Kapitali» saatejuhina.

Lisaks saadetele «Kapital» ja «Terevisioon» juhtis Kaileen Mägi 2013. aastal koos Urmas Vainoga ka «Jõulutunnelit». 

Urmas Vaino tunnistas Elu24-le, et Kaileen Mägi lahkumine on raske teema, mis vajab veel harjumist. «Kaastunne Kaileeni lähedastele, perele ja parimatele sõpradele, see on kurb sündmus,» lausus Vaino.

Vaino tegi Mägiga koos mitmeid saateid ning mehe sõnul oli endine teletöötaja haruldast tüüpi inimene. «Kaileenil oli olemas ühest küljest hästi aktiivne ja intensiivne, isegi selline järeleandmatu iseloom. Ta oli koguaeg pingul. Ta ei olnud kuidagi lihtne mingites ajakirjandusteemade käsitlustes. Aga sellel samal hetkel kusagil mingil järgmisel pöördemomendil oli ta uskumatult soe, pehme ja hästi inimese inimene,» kirjeldas Vaino.

Vaino sõnul tundusid just Mägis need muidu vastandlikud omadused väga harmoonilised. «Tema nägi ja kuulis asjade juures midagi sellist uut, mida mina võib-olla ei olnud enne mõistnud ja märganud,» lisas Vaino.

2013. aasta «Jõulutunneli» ettevalmistamisel tekkis Vaino sõnul tal Mägiga niivõrd hea tööalane klapp, et ta palus naise abi ka mitme «Suud puhtaks» saate ettevalmistamisel. 

«Ma ei helistanud talle ehk kunagi mõttega teda saatesse saada vaid tahtsingi temaga neil teemadel arutleda. Neid kordi ei olnud võib-olla väga palju, aga siiski neid oli ja temaga oli tore peegeldada, et kuidas tema mõistab ja seda küsimust tajub. Tema mõistis televisiooni probleemi inimesi ja teemasid otsides. Tema soovitus kutsuda kedagi saatesse tähendas alati seda, et see on televisiooni kontekstis hea mõte. Tegelikult ongi saates olnud väga mitu Kaileeni soovitatud inimest, kelleni ma ise ei oleks kindlasti osanud jõuda,» tunnustas Vaino endist kolleegi. 

«Minu jaoks oli see väga Kaileen, et ta läks õppima psühholoogiat ja jõudis ka diplomini. Või veel tähtsam, jõudis seda ka tööna teha,» lisas Vaino.

Mägi on lõpetanud Tartu Ülikooli psühholoogia eriala. Alates 2017.a. sügisest tegutses Kaileen Mägi Perekeskus Sina ja Mina juhatuse liikmena.

Lisaks psühholoogiale on Mägi õppinud ka majandust. Pärast ETVst lahkumist tegeles Mägi ka teleformaatide väljamõtlemisega ning töötas Froid Filmi loovjuhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles