VALDIS ON TAGASI ⟩ Märt Avandi naasis 14 aasta järel oma kuulsaimasse rolli

Elu24
Copy
«Tulnukas» ehk Valdise pääsemine 11. osas
«Tulnukas» ehk Valdise pääsemine 11. osas Foto: «Tulnukas» DVD

Nublu andis südaööl välja uhiuue musavideo, milles teeb ootamatult kaasa ka «Tulnuka» lühifilmist kultuslikuks saanud Valdis. «Nüüd vähemalt saime teada, mis Valdisest sai,» rõõmustavad fännid.

Vähe on neid, kes poleks kuulnud kultuurilisest fenomenist nimega «Tulnukas ehk Valdise pääsemine 11 osas». Lavastaja Rasmus Merivoo lõputöö on aastatega hakanud elama oma elu ning saanud osaks igapäevasest keelepruugist ja eesti rahva ühismälust.

Kes oleks aga osanud arvata, et mõttelise järje 2006. aasta lühimängufilmile väntab Marta Vaarik ning seda muusikavideo vormis. Nimelt teeb nublu kosmoseteemalises musavideos «Universum» kaasa «Tulnuka» peategelane Valdis, keda kehastab loomulikult Märt Avandi.

Märt Avandi kehastas nublu musavideos Valdist.
Märt Avandi kehastas nublu musavideos Valdist. Foto: Kaader videost/YouTube.com

Valdis istub videos laua taga, luristab kõrremahla ja kannab seljas iseloomulikku oranži jopet.

«Nüüd vähemalt saime teada, mis Valdisest sai,» rõõmustavad fännid uue video kommentaariumis. «Tulnukas ehk Valdise pääsemine kaduma läinud 12. osa,» märgib üks. «Valdisel joppab, seal keegi labidat ei anna,» vihjas keegi lühifilmi sisule.

Tuntud nägudest teevad videos kaasa veel Andrus Vaarik, Piret Kalda, Joosep Järvesaar, Triin Ruumet ja Gameboy Tetris. Lugu on sündinud koostöös soome räppari Mikael Gabrieliga, kelle ema on eestlane.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles