Soome vormelitähe endine boss: Räikkönen võib tina panna, nii et maa on must

Elu24
Copy
Soome vormelipiloot Kimi Räikkönen koos Lotus F1 tiim bossi Eric Boullier`iga 2013. aastal.
Soome vormelipiloot Kimi Räikkönen koos Lotus F1 tiim bossi Eric Boullier`iga 2013. aastal. Foto: LaPresse/Photo4/LaPresse

Endine Lotuse talliboss Eric Boullier külastas F1-sarja podcasti Beyond the Grid. Jutuks tuli muuhulgas ka prantslase hoolealuse Kimi Räikköneni vabaduseiha.

Boullier juhtis Lotuse F1 tiimi aastal 2012, mil Räikkönen Lotuse värvides kihutas. Kaks järgmist hooaega sujusidki suurepäraselt, Räikkönen noppis kaks etapivõitu ja oli pjedestaalil veel 15 etapil, 2012. aasta lõpetas soomlane MMi pronksmedaliga. 

Räikkönenil oli Lotuse edul suur kaal. Boullier rääkis soomlasest vaimustunult ja kiitis tema geniaalseid sõiduoskusi, kuid lisas, et Räikkönenil on haruldane iseloom.

«Sain temast parima kätte siis, kui tegime nii, nagu tema tahtis,» ütles 46-aastane prantslane Iltalehti vahendusel. 

Räikkönen on ise rääkinud, et peab lugu sellest, kui talle antakse teatud asjades vabad käed. Boullier sai sellest aru ja ei toppinud oma nina tähtsõitja eraellu. 

Saatejuht Tom Clarkson meenutas 2012. aastat. Siis veetis Räikkönen Bahreini ja Hispaania etappide vahel kaks nädalat kõvasti alkoholi pruukides ja niisama lustides. Joomatuur veniski päevagi vahele jätmata kahe nädala pikkuseks.

«Mäletan seda liigagi hästi,» ütles Boullier.

«Aga peab meeles pidama, mida sellised tippsõitjad on saavutanud. Olen töötanud kolme erineva maailmameistriga. Seal on omad kindlad põhjused, miks nad on maailmameistriks tulnud.»

Pikale veninud peopanek ringrajal endast märku ei andnud. Sest paar päeva pärast korgi pudelile keeramist sõitis «Jäämees» Hispaania GP-l ennast kolmandaks. 

Boullier siirdus pärast Lotust McLareni tiimi. Seal olid tema hoolealusteks endised maailmameistrid Jenson Button ja Fernando Alonso.

«Kõigil neil on oma head ja vead. Teatud piirid peavad olema, kuid ruumi peab neile andma, kasvõi piire nihutades. Neile tuleb selgitada, et on situatsioone, kus nad ei saa kõike, mida tahavad. Räikkönen on kohati uskumatu inimloom, kuid piloodina võrreldamatu,» tõdes Boullier. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles