Kes pärib Sean Connery varanduse? (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
JUST CAUSE SEAN CONNERY     Date: 1995
JUST CAUSE SEAN CONNERY Date: 1995 Foto: Rights Managed/WARNER BROS / Ronald Grant Archi

Oktoobri viimasel päeval lahkus legendaarne näitleja Sean Connery, keda jäid leinama abikaasa, poeg ja pojapoeg. Kellest saab aga mehele kuuluva sadadesse miljonitesse dollaritesse ulatuva varanduse pärija?

Sir Sean Connery (90) on üks neist nimedest, mida teavad eri põlvkondade esindajad hästi. Näitleja viis esimesena suurele ekraanile James Bondi, millega sai alguse siiani populaarne peaaegu 60-aastane esindusõigus. 

BBC andmetel peetakse teda konkurentsitult parimaks näitlejaks, kes on agent 007 mänginud.

Connery näitlejakarjäär kestis üle poole sajandi ja tema Šoti aktsent on olnud sama populaarne kui tema võluv naeratus.

31. oktoobril suri Sir Sean Connery rahulikult une pealt oma Bahama kodus.

Mehest jäi aga maha varandus, mille pärijat näib nüüd valitsevat saladuseloor. 

Kui suur on Connery varandus? 

Sir Sean Connery panust filmitööstusesse tunnustas aastatuhande vahetusel Inglismaa kuninganna Elizabeth II lüües mehe rüütliks. Ta oli küll võitnud 1988. aastal Oscari parima kõrvalosatäitja eest filmis «The Untouchables» ja lugematu hulga teisi auhindu ja nominatsioone, kuid nagu ta isegi kunagi ütles, siis auhindade eest süüa lauale ei osta. 

Pole hullu, sest mehe õnneks tõi tema elukutse talle sisse hunnikutes raha.

Näitleja esimene suurem läbimurre toimus 1957. aasta gangsterifilmis «No Road Back». Lisaks astus ta samal aastal üles veel seitsmes produktsioonis. 

Viis aastat hiljem sa temast spioon esimeses Bondi-filmis «Dr. No».

IMDB andmetel on Connery üles astunud ligi sajas filmis.

Tasu, mida Connery näitlemise eest teenis, oli muljetavaldav.

Tegelikult omas ta ühel hetkel Guinnessi maailmarekordit 1,25 miljoni dollari suuruse palgaga 1971. aasta filmi «Teemandid on igavesed» eest. 

See ei pruugi täna küll eriti suure summana tunduda, kuid 50 aastat tagasi oli see kõrgeim palk, mida ühele näitlejale maksti.

Celebrity Net Worthi andmetel ulatus sir Sean Connery varandus tema elu lõpus 350 miljoni dollarini. Samas on mõned väljaand hinnanud mehe varanduse suuruseks kuni 450 miljonit dollarit.

Kellest saab pärija?

Kas Connery üüratu varanduse pärib tema poeg Jason Connery, abikaasa Micheline Roquebrune, lapselaps Dashiell Connery või hoopis keegi neljas? See on küsimus, millele ei oska praegu veel keegi vastata.

Sean Connery poeg Jason sündis 1963. aastal mehe esimesest abielust näitleja Diane Cilento. Paar oli abielus aastatel 1962–1973. Connery ja Cilento lahutasid 1973. aastal ja Cilento suri 2011. aastal vähki. 

Sean Connery 1967. aastal koos toonase abikaasa Diane Cilento ja naise tütre Gigiga (9) esimeses abielust ning paari ühise poja Jasoniga (4).  
Sean Connery 1967. aastal koos toonase abikaasa Diane Cilento ja naise tütre Gigiga (9) esimeses abielust ning paari ühise poja Jasoniga (4).  Foto: PA/PA

Paari abielu oli olnud tormiline ning Cilento sõnul oli seal ka omajagu füüsilist ja vaimset väärkohtlemist.

Kui nad esimest korda lahku läksid 1971. aastal, olid Conneryl afäärid USA näitlejate Jill St Johni, Lana Woodi ja Carole Malloryga ning poola modell Magda Konopkaga.

Pärast nende lõplikku lahkuminekut ütles Cilento Conneryga veedetud aja kohta: «Kogu neetud Bondi asi võttis meie elu üle.».

Cilentol väljendas oma pettumust Connery suhtes ka 2006. aastal, kui ta tegi promo oma raamatule «Minu üheksa elu», vahendas Daily Mail.

«Nad tahavad teada, mis tunne on olla proua James Bond, aga mul on olnud palju huvitavam elu kui lihtsalt see,» rääkis Cilento toona.

Sellegipoolest kasutas Cilento raamatut Conneryt perevägivallas süüdistamises, väites, et mees oli teda kunagi nii kõvasti löönud, et ta kukkus põrandale.

Connery, kes oli 1965. aastal Playboyle öelnud, et naisele aeg-ajalt laksu anda ei ole midagi hullu, vastas Cilento hilisematele süüdistustele, et need on puhas jama. 

Cilento väitis hiljem ka, et Connery jättis nende ühise poja oma testamendist välja

«Ma pole seda naist näinud 37 aastat ja ta ei tea minust ega mu elust praegu midagi,» ütles Connery 2008. aastal.

«Ma olen juba pidanud tegelema süüdistustega, et ma olen olnud tema suhtes vägivaldne. Nüüd näib, et valed muutuvad veelgi õelamaks ja mis veelgi hullem, ta tirib meie poega sellesse,» sõnas Connery.

Pikaaegne abielu

1975. aastal abiellus Connery aga prantsuse-maroko päritolu maalikunstnik Micheline Roquebrune'iga (91). 

Sean Connery koos abikaasa Micheline Roquebrune'iga. 
Sean Connery koos abikaasa Micheline Roquebrune'iga. Foto: Tammie Arroyo / AFF-USA.COM/AFF/PA Images

Paar kohtus 1970. aastal Marokos toimunud golfiturniiril.

Roquebrune paljastas, et neil oli esimesest hetkest hea omavaheline klapp ja miilustamiseni jõuti juba vähem kui ööpäev pärast tutvumist.

«Algusaegadel oli meil keeruline üksteist näha. Ta elas endiselt koos lastega Põhja-Aafrikas,» meenutas Sean Conneri aastaid tagasi.

Roquebrune on maalikunstnik ja loob oma teose, kasutades lihtsustatud vorme ja mastaabimuutusi.

Tal on erinevad huvid ja ta produtseerib ka näidendeid. Tema Broadway näidend «Art» pälvis Tony auhinna.

Roquebrune on innukas golfimängija ja abikaasad võis sageli koos golfirajalt leida. 

Ta oli üks 1983. aasta James Bondi filmi «Never Say Never Again» meeskonnaliikmetest. 

Paar elas Bahama saartel New Providence'i saarel.

Sir Sean Connery abikaasa avaldas pärast mehe surma, et oma viimastel eluaastatel kannatas filmilegend dementsuse käes.

45 aastat Conneryga abielus olnud Roquebrune rääkis mõni päev pärast mehe surma Daily Mailile, et mees ei suutnud end viimastel elukuudel enam selgelt väljendada. 

«See polnud tema jaoks elu,» ütles naine. 

«Vähemalt suri ta une pealt ja see oli lihtsalt rahulik. Ta sai oma viimase soovi lahkuda ilma igasuguse kärata,» lisas Roquebrune.

Naine tunnistas ka, et Connery oli tema jaoks tõeline mees ja elu temata saab olema väga raske.

Kas Sean Connery poeg võib pärandusest ilma jääda?

See võib juhtuda lihtsal põhjusel, isa ja poja omavahelised suhted ei olnud väidetavalt just kõige paremad, vahendas Euronews Weekly.  

Sean Connery koos abikaasa Micheline Roquebrune'iga ja poja Jason Conneryga.
Sean Connery koos abikaasa Micheline Roquebrune'iga ja poja Jason Conneryga. Foto: imago images/PicturePerfect/Scanpix

Kuigi isa ja poeg jagavad armastust kino vastu, siis nende omavahelised suhtes muutusid aastatega kohati väga pingeliseks. 

2007. aastal lõi Sean Connery esimese kiilu isa-poja suhtesse, kui avalikustas, et soovis toona 45-aastase Jason Connery rahata jätta. 

«Ma tahan, et Jason hakkas ise elatist teenima ega elaks oma isa armust,» rääkis Connery toona. 

«Ta ei tea, mida tähendab, kui sul on rasked ajad. Kuid praegu pole veel liiga hilja, et ta seda õpiks,» selgitas Connery oma otsuse tagamaid. 

«Ma austan ja armastan oma isa ja seda põhjusega. Mul teeb südame pahaks, kui loen oma isast ja meie suhetest ning teda kujutatakse mingisuguse koletise või türannina, kes valitseb mu elu, jättes mind oma rikkusest ilma. See kõik ei saa olla tõest kaugemal,» rääkis aga Jason Connery 2008. aastal väljaandele Telegraph.

«Ta on teeninud selle raha ainult omaenda vahenditega. Väsimatu raske tööga ning see, mida ta sellega teeb ning kellele ta selle annab, sõltub täielikult temast,» lisas Jason toona.

Jason Connery on Suurbritannia näitleja, häälnäitleja ja lavastaja ning tuntud eelkõige oma rolli poolest ITV draamasarja kolmandas hooajas «Robin of Sherwood», kus ta mängis 1986. aastal. 

Jason Connery on tuntud ka tänu James Bondi looja Ian Flemingu kujutamisele 1990. aasta teledraamas «Spymaker: Ian Flemingi salajane elu».

Järjest enam režissööritööd nautiv Jason sillutas endale tee 2008. aasta filmiga «Pandemic». 2009. aastal valmis tema käe all «Kuradi haua». 

2016. aastal valmis tema käe all film «Tommy's Honor», mis avas 2016. aasta Edinburghi rahvusvahelise filmifestivali. Film võitis 2016. aasta Briti Akadeemia Šotimaa auhindade jagamisel parima mängufilmi tiitli.

BBC andmetel oli just Jason Connery see, kes teatas uudisest, et Sean Connery suri. 

Vanaisa jälgedes

Jason Conneryl on abielust näitleja Mia Saraga poeg Dashiell Connery (23). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guess who’s building’s pipes and toilets blew up today...

A post shared by Dashiell Connery (@tharealjamesbud) on

Tundub, et Connory perekonna meeste puhul kehtib ütlemine, et käbi ei kuku kännust kaugele. Ka Dashiell Connery käib oma vanaisa Sean Connery ja isa jälgedes ning on näitleja. 

Vanaisalt nägusa välimuse pärinud Dashiell on küll alles oma näitlejakarjääri alguses, kuid praguseks on ta osalenud kõrvalosas 2009. aasta filmis «Pandeemia», mille režissööriks on tema isa Jason Connery. Lisaks mängis ta teleseriaali «The Rookie» ühes 2020. aasta osas. 

IMDb andmetel on tal järeltoodangus veel kaks filmi.

31. oktoobril postitas Dashiell sotsiaalmeediasse austusavaldusena oma vanaisale foto Conneryst, mille juurde kirjutas «Suur mees». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great Man.

A post shared by Dashiell Connery (@tharealjamesbud) on

Jalgpallifänn Sean Connery rääkis Daily Recordile, et talle meeldis Dashielliga palli taguda alati, kui tal selleks võimalus tekkis. 

Igatahes ennustatakse, et kui Dashiell on isegi poole võrra niisama hea näitleja kui ta vanaisa, ootab teda Hollywoodis ees pikk ja edukas karjäär.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles