Twitter sulges koroonavalede levitamise tõttu vandenõuteoreetik David Icke’i konto

Inna-Katrin Hein
Copy
David Icke rääkimas 26. septembril 2020 Londonis Trafalgari väljakul toimunud koroonapiirangute vastasel protestil.
David Icke rääkimas 26. septembril 2020 Londonis Trafalgari väljakul toimunud koroonapiirangute vastasel protestil. Foto: Dave Rushen/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Suhtlusvõrgustik ja mikroblogimislehekülg Twitter sulges inglasest vandenõuteoreetiku David Icke’i konto, sest ta levitas seal koroonaviiruse ja viirushaiguse Covid-19 kohta valeinformatsiooni.

Twitteri esindaja sõnul rikkus Icke reegleid, mis puudutavad koroonaviirust, teatab bbc.com. Pool aastat tagasi olid vandenõuteoreetiku konto oma keskkonnas juba sulgenud Facebook ja Youtube, sest mees avaldas pandeemia kohta eksitavat informatsiooni.

68-aastasel Icke'il on Twitteris 382 000 jälgijat. Oma hiljutistes postitustes ründas ta nii Briti peaministrit Boris Johnsonit, USA nakkushaiguste eksperti, arst Anthony Faucit kui ka filantroop Bill Gatesi.

Icke kirjutas oma blogis, et ta Twitteri konto suleti, kuna ta tahtis jälgida Liverpoolis ülelinnalist koroonaviiruse testimist ja tõestada, et koroonaviirus on väljamõeldis.

Vandenõuteoreetik väitis varem, et koroonapandeemiat põhjustab 5G-mobiilside ja selle taga on ka juudid.

Icke on vandenõudest rääkinud alates 1990. aastatest, kuid saavutas uue kuulsuse koroonaviirusega seoses. Paljud usuvad Icke’i teooriat selle kohta, et tegemist on globaalse vandenõuga, mille taga on salajased grupeeringud, kes valmistasid laboris uue koroonaviiruse ja lasid selle lahti, et saavutada kontroll inimkonna üle.

David Icke 26. septembril 2020 Londonis Trafalgari väljakul koroonapiirangute vastasel protestil.
David Icke 26. septembril 2020 Londonis Trafalgari väljakul koroonapiirangute vastasel protestil. Foto: Stefan Rousseau/PA/Scanpix

Aprillis andis Icke intervjuu telekanalile London Live, kus rääkis samuti koroonaviirusest. Briti meedia järelevalveamet Ofcom teatas kanali omanikele, et Icke’i saade rikkus saatereegleid, kuna seal edastati vaateid ja seisukohti, mis juhivad vaatajaid eksiteele.

Twitter avaldas juulis, et Covid-19 kohta ei tohi nende kanalis levitada valeinfot ja kõigi, kes seda korduvalt teevad, kontod suletakse jäädavalt. Tviitides kritiseeritakse, et Icke sai koroonaviiruse valeinfot üsna pikalt levitada, sest Twitter võimaldas tal seda teha.

USA sotsiaalvõrgustik on juba blokeerinud Suurbritannia teise tuntud vandenõuteoreetiku Kate Shemirani konto. Tema konto suleti möödunud nädalal ning Twitter andis lühidalt teada selle eemaldamise kohta.

Suure jälgijate arvuga kuulsused on kogu koroonaviiruse pandeemia aja olnud valeinformatsiooni peamised allikad, kellest üks silmapaistvamaid ongi David Icke. Ta on sattunud sotsiaalmeediaplatvormidega vastuollu oma kontodel propageeritud ohtlike vandenõuteooriate tõttu.

Icke oli ka Londonis Trafalgari väljakul toimunud koroonapiirangute vastaste meeleavalduse korraldaja ja juht. Ta teatas meeleavaldustel, et koroonaviirus ja viirushaigus Covid-19 on suur pettus.

Suurbritannia meditsiinieksperdid on mures koroonaviiruse vandenõude laastava mõju pärast rahvatervisele ja peresuhetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles