LÕPUKS RÄÄGIB ⟩ Mida arvab Christopher Nolan «Teneti» vaevalisest kassaedust?

Spekter
Copy
Christopher Nolan
Christopher Nolan Foto: STEPHANE MAHE/Reuters/Scanpix

Ainsa Hollywoodi suurfilmina kesk koroonakriisi publiku ette jõudnud «Tenet» on suutnud tänaseks kinokassades teenida 347 miljonit dollarit. Lavastaja Christopher Nolan, kes polnud seni filmi nn minekut kommenteerinud, võttis nüüd viimaks sõna ning esitas oma nägemuse sellest, kui edukaks filmi tänases olukorras pidada saab.

Nolan avaldas oma arvamust intervjuus Los Angeles Times'ile, mis ilmus hoopis muul põhjusel: filmilavastajast on äsja ilmunud raamat «The Nolan Variations: The Movies, Mysteries, and Marvels of Christopher Nolan», mis on valminud koostöös Nolani endaga ning on töös olnud juba pikka aega. 

Rääkides filmitööstuse hetkeseisust laiemalt, mõttestas Nolan ka oma viimase hiigelteose – mis maksis kokku üle 200 miljoni dollari pluss turunduskulud – ärilist poolt.

Nolan toob välja, et 2019. aasta oli kinotööstuses kassaedu mõttes üks hiiglaslikumaid ning seega tuleb meeles pidada, et filmide edu aastatagusega enam võrrelda ei saa. «Küsimus on selles, missugune on see uus reaalsus, milles me elame? Warner Bros lasi «Teneti» välja ja ma olen vaimustatud, et see on peaaegu 350 miljonit sisse toonud! Aga ma kardan, et filmistuudiod teevad selle pealt valesid järeldusi. Selle asemel, et vaadata, millises aspektis filmil on hästi läinud ja kuidas seda teadmist ärilise kasu jaoks tarvitada, keskenduvad nad sellele, mida see ei saavutanud Covidi-eelse ajaga võrreldes ja toovad selle ettekäändeks, et kogu kahju kinode kaela kuhjata. Oleks vaja hoopis kohaneda uute oludega ja mängida uute reeglite järgi, et äri jälle käima saada. Pikas plaanis on kinos käimine samasugune elu osa nagu restoranis käik ja kõik muu, aga praegu tuleks see uus reaalsus vastu võtta,» leiab Nolan.

Ülevaade: Kõik filmid reas! Kui palju maksavad ja teenivad Christopher Nolani kassahitid?

«Tenet» jookseb praegu Eesti kinodes kümnendat linastusnädalat. Osaliselt Eestis filmitud spioonimärulis näeb üles astumas ka meie näitlejaid ning filmil on siin läinud suurepäraselt: «Tenetist» on kujunenud läbi aegade kõige edukam Hollywoodi film Eesti kinodes.

Seni on filmi vaatamas käinud 158 257 filmisõpra ja film on kogunud kassatulu 1 138 911 eurot. Suurema kassatulu kogus kinodes vaid Eesti film «Tõde ja õigus»: 1 554 632 eurot.

«Tenet» linastub kinodes seni, kuni püsib Eesti kinopubliku huvi filmi suurel ekraanil vaatamise vastu, lubab levitaja ACME Film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles