Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Tanja Mihhailova-Saar
Tanja Mihhailova-Saar Foto: Kuvatõmmis «Hurricane» muusikavideost

Toome teieni 44. nädala muusikauudised – uue looga on välja tulnud Eleryn Tiit, Mick Pedaja, ansambel Kosmikud jpt. Tanjal ilmus raamat ning Ikevald Rannap suundus oma elu esimesele Eesti kontserttuurile.

Poodidesse jõudis müügile Tanja raamat «Milles on süüdi taburet?»

Raamatu andis välja kirjastus Pilgrim ja 240-leheküljelise kirjanduseteose tutvustus ütleb, et tegu on inspireeriva looga eesti ühe armastatuima naisartisti unistuste täitumisest. Selles raamatus räägib Tanja oma loo. See on lugu suurtest ja imepisikestest lavadest, publikusse lennanud kingadest ja selja pealt lõhki kärisenud kostüümidest, tagasilöökidest, suurtest õnnestumistest ja rõõmupisaratest. Aga eelkõige on see lugu Kohtla-Järve tüdrukust, kelle suureks unistuseks oli lauljaks saada. Ja kui midagi väga-väga tahta, võib juhtuda, et elu pakub sulle rohkem, kui sa tahta oskasidki. Raamatus saavad sõna ka Tanja sõbrad ja teekaaslased, kes on olnud tema kõrval nii heas kui halvas.
 

Lõppes Eesti Laulu konkursile soodushinnaga lugude esitamine

1. septembril käivitunud Eesti Laulu konkurss jõuab tasapisi lõpusirgele. Laupäeva hommikul oli viimane võimalus esitada võistluslugusid soodushinnaga. Neile, kes esitasid loo 31. oktoobril kuni kell 11.59 oli eestikeelse laulu osalustasu 25 eurot ja võõr- või mitmekeelse laulu osalustasu 75 eurot. Konkurss läheb aga lõplikult lukku alles 6. novembril. Seega on veel aega oma lugude viimistlemiseks. Konkursi lõpufaasis osalustasud kahekordistuvad ja on vastavalt 50 ja 150 eurot. Üks esitaja või kollektiiv võib konkursile esitada kuni viis laulu. Viie laulu piirang kehtib ka autoritele. Eesti Laul 2021 poolfinaalid toimuvad 18. ja 20. veebruaril, finaal 6. märtsil 2021. aastal.
 

Eleryn Tiit andis välja uue singli

30. oktoobril ilmus Elerynil koostöös plaadifirmaga Made In Baltics uus singel «Ma enam sind ei tea», mille autorid on Eleryn Tiit ja Aleksi Liski. Loole filmis muusikavideo Martti Hallik. Eleryn on terve tänavuse aasta teinud koostööd Soome produtsent Aleksi Liskiga. Eleryni sõnul kirjutasid nad kokku 4-5 lugu. Kõik omamoodi head, aga valik langes lõpuks «Ma enam sind ei tea» kasuks mis sai kirjutatud ühel palaval juulikuu päeval. Elerynil oli selle looga kuidagi õige tunne. Kontrastiks eelmisele singlile, «Vaikin», tahtis ta lugu, mille järgi saaks oma emotsioonid vabaks tantsida ja end välja elada.

Mick Pedaja andis välja uue singli peagi valmivalt albumilt

Uus singel «Golden Hour» põimib kokku mitu kihti, millega me kõik igapäevaselt palju kokku puutume. See lugu räägib kui oluline on hoida enda kõrval olevat partnerit, pere ja sõpra. Laulja kujutab vahel ette end olukorras, kui ta kõrval enam ei oleks kaaslast, keda ta armastan. Mitte, et ta seda sooviks, vaid pigem see mõte paneb teda omakorda rohkem hetke väärtustama, austama, pingutama ja hoolima. Mick on õppinud viimasel ajal paremini kuulama, ületanud mitmeid seesmiseid katsumusi ning rääkinud oma kalli kaasaga rohkem päris asjadest, mis neid kannavad või hoopis trööstivad. Laulja sõnul viib see lähemale elu rõõmule.
 

Ikevald Rannapi esimene kontserttuur

Ikevald Rannap, artisti nimega Ike Rann, esitles oma elu esimese Eesti tuuri raames uut lugu «Nothing to Lose», mis on viies singel tema debüütalbumilt «Synchronize». Algselt planeeriti tuuri alustada selle aasta alguses, kuid muusikud pidi selle edasi lükkama. 31. oktoobril, täiskuuööl toimus Tallinna KinoMajas tuuri avapauk, kus esineti 9-liikmelise bändiga. Lisaks uuele singlile «Nothing to Lose» esitatakse ka materjali, mida me pole seni avaldatud. Järgmine kontsert on kavas reedel, 6. novembril Narva Kolledžis.
 

Pedigree avaldas viimase singli enne uue albumi ilmumist

Pedigree avaldas novembris ilmuva albumi «Funeral Child» pealt singli «Defenestrated Child», mis jääb singlitest viimaseks enne uue albumi ilmumist. Bänd arvas, et aeg on küps veel ühe singliga meelde tuletada, et peagi on ilmumas täispikk album. Loo valik oli üsnagi spontaanne, lajatati välja pala, mis on bändi liikmete jaoks üks uuemaid, kommenteeris bändi eestvedaja Holden Laamann. Pedigree uus album «Funeral Child» ilmub 20. novembril kõigis digikanalites. Esitluskontserdid on hetkel plaanitud detsembri esimesse poolde.
 

Eesti death metal bänd sõlmis lepingu maineka USA firmaga

Eesti death metal bänd Intrepid sõlmis 3-aastase lepingu USA plaadifirmaga Knife Fight Media, kes on varasemalt koostööd teinud mitmete metal-maailma suurkujudega, nagu näiteks Morbid Angel, Type O Negative, Nile, Mayhem jpt. Võimalus teha firmaga koostööd avanes bändi debüütalbumi  viimistlemise ajal, kui agentuuri tuumik oli parasjagu helimehele stuudiosse külla tulnud. Paar nädalat hiljem sai bändi asutaja Simo Atso agentuurist meili, kus paluti bändil paar live-videot saata, ja sealt see pall veerema hakkaski.  Kogu Intrepidi diskograafia on läbi Knife Fight Media nüüd saadaval ka Spotifys, iTunesis, Apple Musicus ning veel paljudel platvormidel.
 

Ansambel Terminaator esitleb alanud kuul uut albumit

Ansambel Terminaator avaldab peagi uue albumi ja esitleb seda reedel, 13. novembril Tallinna südalinnas asuvas ööklubis Venus. Bändi uus kogumik kannab nime «Maailm vs. Lilian». Selle esitluspeol keerutab plaate DJ Sven Arusoo, kontsert algab kell 23.30.
 

Kosmikutel ilmus uus singel

«Emad tuhad, isad söed» on teine raadiosingel bändi seitsmendalt, 20. novembril ilmuvalt stuudioalbumilt «Morbiit». Laulu sõnad kirjutas Jim Ollinovski, muusika autoriteks on ansambli Kosmikud liikmed. Lugu salvestati Matrix stuudios, Tallinna Linnahallis käesoleva aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles