LÕBUS RIIGIPEA ⟩ Sõpradega pidutsenud Baleaaria saarte president rikkus enda kehtestatud koroonareegleid

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Baleaaria saarte president Francina Armengol 31. juulil presidentide kohtumisel koroonaviiruse leviku takistamise meetmetest rääkimas.
Baleaaria saarte president Francina Armengol 31. juulil presidentide kohtumisel koroonaviiruse leviku takistamise meetmetest rääkimas. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Hispaania alla kuuluvate Baleaari saarte valitsuse presidenti süüdistatakse koroonaviiruse piirangute rikkumises.

Väidetavalt leiti president Francina Armengol (49) Palma de Mallorcast Hat Baarist vahetult pärast 7. oktoobril kella kahte öösel, vahendas Olive Press.

Tegemist oli selge piirangute rikkumisega, mille kehtestas Armegoli enda valitsus. Nimelt kehtisid oktoobri alguses reeglid, mille kohaselt tuli kõigil lokaalidel ja baaridel uksed sulgeda hiljemalt kell üks öösel. 

Baleaari Rahvapartei (PP) liidri Biel Company süüdistuste kohaselt pidutses aga Armengol veel kell kaks öösel koos kaheksa inimesega baaris. 

Kohalik politsei läks baari pärast seda, kui mitmed kohalikud elanikud esitasid kaebuse selle kohta, et lõbustusasutus oli lahti hoolimata kehtivatest piirangutest.

Kui politseini baari omaniku üle kuulas, tunnistas ta, et hoiab baari lahti vaid seetõttu, et president on üks seal viibivatest klientidest.

Mitme tunnistaja ja ka politseiraporti kinnitusel oli Armengol politsei saabumise ajal ruumides sees.

Armengol ei ole seni aga talle esitatud süüdistusi kommenteerinud. 

Juhtum tuli avalikuks vaid mõni päev pärast seda, kui Baleaari valitsus karmistas piiranguid koroonaviiruse leviku peatamiseks.

Esmaspäeval teatati, et Ibizal ja Mallorcal vähendatakse seltskondlikke kogunemisi kümnelt inimeselt kuuele. Uut meedet pressikonverentsil selgitades ütles Armengol, et piirang kehtestati, kuna sotsiaalsed kogunemised on osutunud peamiseks nakkusallikaks.

Baleaarid on saarestik ja Hispaania autonoomne piirkond Vahemere lääneosas. Baleaaride suuremad saared on Mallorca, Menorca ja Cabrera. Saarestiku koosseisu arvatakse mõnikord ka Pitiuusid (Eivissa ja Formentera).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles