Trummar Marko Atso esimene töökoht oli Tallinna loomaaias

Raadio Elmar
Copy
Ansambel Must Hunt
Ansambel Must Hunt Foto: Kristjan Lepp

Ansambel Must Hunt andis välja singi «Lilled Algernonile», loe lähemalt, millest on inspireeritud loo pealkiri! Muuhulgas rääkis kollektiivi trummar Marko Atso oma päris esimesest töökohast.

Pop-rock bänd Must Hunt avaldas hiljuti singli «Lilled Algernonile». Kitarrist ja loo muusika autor Brad Jurjens täpsustas, et samanimeline raamat «Lilled Algernonile» oli tema lapsepõlve lemmikraamat ja ta soovis selle laulu pühendada sõber Kristjan Lepa mälestuseks.

Ansambli trummar Marko Atso täpsustas, et tal on hetkel ligi kolmekümne loo jagu uusi ideid. Muusik loodab, et nendest parimad võetakse talve jooksul ühiselt käsile, et salvestada Musta Hundi kolmas kauamängiv album.

Lisaks sellele meenutas Atso raadio Elmar päevaprogrammi «Minu esimene» rubriigi raames, milline oli omal ajal tema päris esimene töökoht. «Oma kõige esimese töötasu sain kunagi ajalehelt «Säde», võitsin toona ühe fotovõistluse ja sain tasuks paar rubla. Esimene päris töökoht oli loomaaias, nimelt rotimajas. Ise ma neid rotte krokodillidele ja madudele ei viinud, ma ei oleks suutnud seda teha. Ma siis veetsin terraariumis niisama aega, vaatasin ringi ja pildistasin loomi,» märkis trummar.

Atso lisas, et Tallinna loomaaeda sai ta tööle tänu sugulussidemetele. «Mu tädi töötas seal kakskümmend viis aastat. Suviti kui kooli polnud, sain tema kaudu taskuraha teenida. Kõigepealt aitasin seal üldse seinu värvida, siis tulid teised ülesanded. Isegi tööväliselt, ma veetsin loomaaias ka niisama väga palju aega,» sõnas ta.

«Kui päris aus olla, siis olen ühe tööna ka lehmakarja taga ajanud. See oli samuti suvel, käisin siis äkki teises klassis, tegin seda tööd paar kuud ja karjas oli ligikaudu 140 lehma. Sain rohkem palka, kui mu ema toona ühes päevas sai. Olen juba väikesest peale igasuguseid erinevaid tööotsi teinud,» märkis Atso.

Oma kõige esimese palga eest ostis Atso kassettmagnetofoni. «Kogusin raha kokku ja juba algusest peale oli ostuplaan konkreetselt paigas,» muigas muusik.

Atso lisas, et muusiku töö kõrvalt tegeleb ta täna ehitus- ja kujundustöödega. «Olen ise ehitaja, ehitan kortereid ja maju. Kuna ühel hetkel hakkas muusika mu ajast enamust võtma, siis hakkasin asju delegeerima - aitasin materjalid kohale ja teised mehed ehitasid. Tegelikult toimetan ka täna just sellisel viisil. Ma naudin seda, kui saan teha omi asju ja planeerida enda tegemisi ise. Pool elu olen palju asju tasuta teinud, ikka on vaja kedagi aidata, lõpuni ainult heategevusega tegeleda ei saa. Kui sa teed midagi väga hästi, siis üldjuhul ei ole elus raske,» lisas ta.

Ole kursis bändi Must Hunt tegemistega, mine vaata nende lehte

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles