PILDID ⟩ Vaata, milline bakteritorm vallandub, kui unustad WC-poti kaane sulgeda

Elu24
Copy
Piisad paiskuvad kaugele.
Piisad paiskuvad kaugele. Foto: SWNS/ScanPix

Briti teadlaste tehtud uskumatult ilusad pildid annavad aimu, kui hirmutavalt kaugele võivad WCs vett tõmmates bakterid paiskuda, kirjutab Mirror.

Paljud on kokku puutunud tohutu eksistentsiaalse vaidlusega, kas tualetti külastades peaks enda järel prill-laua alla panema või ei. Nüüd tehti aga kindlaks, et prill-laua üles jättes puutub inimene kokku palju rohkemate bakteritega, kui kaane sulgedes.

Harpici poolt tehtud pööratud toonidega pildid näitavad, et lahtise kaanega vett tõmmates võivad piisakesed paiskuda kuni 1,8 meetri kaugusele. Enim lendub neid aga otse üles ehk sinna, kus seisab inimene veenuppu vajutades.

Bakterid paiskuvad enam kui meetri kaugusele.
Bakterid paiskuvad enam kui meetri kaugusele. Foto: SWNS/ScanPix

Potist välja paiskuvad piisad on aga ilmselgelt koduks tohutule hulgale bakteritele. Nii kaitseb tualetipoti kaane sulgemine inimest ennast tohutu hulga pisikute eest.

Ühendkuningriigile keskendunud uuringu järgi ei sulge aga näiteks 55 protsenti brittidest potikaant. «Riskid seoses bakterite levikuga ebahügieenilistes tualettides on suured, aga lahendus nende puhtana hoidmiseks lihtne,» kinnitasid uurijad.

Pööratud toonidega pildid kujutavad justkui ilutulestikku.
Pööratud toonidega pildid kujutavad justkui ilutulestikku. Foto: SWNS/ScanPix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles