Jäähokilegendide järeltulija ebaõnnestunud karjäärist: olin lihtsalt loll

Elu24
Copy
Jäähokilegendide järeltulija, ülikoolimeeskonna St. Olaf väravavaht Jude Hull.
Jäähokilegendide järeltulija, ülikoolimeeskonna St. Olaf väravavaht Jude Hull. Foto: Instagram

Jäähokiportaal Thehockeynews.com uuris Twitteris hokimängijatelt, et mis on peamised põhjused, miks kõik mängijad päris tippu ehk NHLi ei jõua. Küsimust märkas ka jäähokilegendi, kahekordse Stanley Cupi võitja Brett Hulli poeg Jude Hull.

26-aastase Jude Hulli vastus küsimusele oli põhjapanev: «Isa ja vanaisa tegid üle 1300 värava. Olin piisavalt loll, et väravavahiks hakata,» kirjutas Hull.

Ülikoolihokit mängiva Jude Hulli isa Bret Hull on NHLi väravaviskajate edetabelis neljandal kohal. Rõndaja positsioonil mänginud Brett Hull mängis NHLis 1269 põhiturniiri mängu ja viskas neis 741 väravat ning andis 650 väravaga lõppenud söötu. Play-offide 202 kohtumises lajatas ta 103 väravat ja andis 87 söötu.  

Brett Hul (nr 16) krooniti karjääri jooksul kahel korra Stanley karika võitjaks.
Brett Hul (nr 16) krooniti karjääri jooksul kahel korra Stanley karika võitjaks. Foto: Dilip Vishwanat/AFP/Scanpix

Brett Hull võitis Stanley Cupi kaks korda ning napsas parima väravategija tiitli kolmel korral. Hulli nimi ilutseb NHLi Kuulsuste Hallis alates aastast 2009. 

Jude Hulli vanaisa Bobby Hull krooniti NHLi väravaviskajate kuningaks aga koguni seitsmel korral! Samuti ründajana tegutsenud Bobby Hull on samuti võitnud jäähokimängijate ihaldatuima trofee Stanley Cupi, tõsi seda «vaid» ühe korra. 

Kaks Chicago kangelast: Bobby Hull, kes tõi kuulusust Blackhawksi ridades ning Michael Jordan, kes viis Bullsi kuuel korral korvpalliliiga NBA tšempioniks.
Kaks Chicago kangelast: Bobby Hull, kes tõi kuulusust Blackhawksi ridades ning Michael Jordan, kes viis Bullsi kuuel korral korvpalliliiga NBA tšempioniks. Foto: JIM PRISCHING/AFP

Bobby Hull viskas 1063 põhiturniiri mängus 610 väravat ja andis 560 resultatiivset söötu, play-off kohtumistes käis ta jääl 119 kohtumises ning tegi neis 62 väravat.

Jude`i vanaisa pääses Kuulsuste Halli aastal 1984. 

ISa ja vanaisa saavutuste taustal on Jude`i hokikarjäär tagasihoidlik. 26-aastane väravavaht mängis viimati hooajal 2017-2018 St Olafi ülikooli meeskonnas, mis mängib USA ülikoolide kolmandas liigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles