Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Eelmisel nädalal šokk-kaotuse saanud Djokovic: Serbia kirikutegelase surm mõjus mulle väga rängalt

Copy
Serbia tennisetäht Novak Djokovic.
Serbia tennisetäht Novak Djokovic. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Maailma tennise esinumber Novak Djokovic sai eelmise nädala reedel Viini ATP500 turniiri veerandfinaalis üllatuskaotuse itaallaselt Lorenzo Sonegolt 2:6, 1:6. Serblane tunnistas, et üks kaotuse põhjuseid oli teade kõrge Serbia kirikutegelase surmast. 

Djokovic sai Montenegro metropoliidi ja Serbia õigeusu kiriku piiiskopi Amfilohije Radovici surmast teada mõned tunnid enne reedest matši Itaalia tennisisti Lorenzo Sonegoga. 25-aastane itaallane alistas 17-kordse suure slämmi võitja kiiresti 6:2, 6:1. 

Viini turniiril esimesena asetatud Djokovic tundis Radovicit isiklikult. Radovic haigestus koroonaviirusesse oktoobri alguses ning reedel 83-aastane kirikutegelane suri. 

Ühe oma karjääri hävitavama kaotuse saanud Djokovic ütles: «Jah, see oli väga kurb päev. Mul oli au Radovici tunda, olen temaga koos aega veetnud ning temalt imelist ja puhast energiat ammutanud. Kuigi ta ei ole füüsiliselt enam meiega, usun, et tema hing on meie seas veel kaua.»

«Jah, aus olla, siis ei olnud ma üldse mängus,» tunnistas sügavalt usklik Djokovic. «Kurbadel uudistel oli oma mõju, kuid ma siiski otsustasin mängida. Tulin Viini oma eesmärgiga ja selle ma saavutasin.»

«Oli tõesti üks kummaline päev. Kuid elu läheb edasi ja ma keeran uue lehekülje. Lähen nüüd pere juurde Serbiasse, veedan ega lähedaste seltsis. Seejärel valmistun hoolega Londoni aastalõputurniiriks.»

Tagasi üles