India perekond loobus Siiami kaksikutest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India perekond loobus Siiami kaksikutest
India perekond loobus Siiami kaksikutest Foto: SCANPIX

India perekond loobus oma üheksa-aastastest Siiami kaksikutest.

Pere on oodanud viis aastat operatsiooni, mille abil lapsed lahutada saaks, edastab The Telegraph.

Veena ja Vani Murali elavad Hyderabadi Nilouferi lastehaiglas. Arstid uurisid, kuidas saaks lapsed lahutada ning leida õiged kirurgid operatsiooni tegema.

Lapsed on peadpidi koos viisil, et nad teineteist ei näe.

Nüüd teatasid vanemad, et nad loobuvad lastest.

Selle nädala alguses ütles laste isa, et ta ei vii lapsi enam koju, kuna kodus oleks nende elu veel raskem kui haiglas. Samas ei jõua pere maksta enam nende haiglauuringute eest.

«Meil on liiga vähe raha, et nende uurimine jätkuks. Meil on veel kaks last, kelle eest hoolitseda. Me oleme alla kirjutanud dokumendile, millega oleme laste eraldusoperatsiooniga nõus. Loodame, et kunagi saab see teoks,» lisas isa.

Arstid süüdistavad perekonda laste hülgamises. Väidetavalt ei ole vanemad oma lapsi viimased 18 kuud vaatamas käinud.

Arstide arvates võib eraldusoperatsioon siiski ohtlik olla. Nad soovitasid vanematel lapsed koju viia ning tagada neile nii normaalne elu kui võimalik.

Haigla juhi dr. Ranganathani sõnul on lapsed haiglas elanud viis aastat ning selle tõttu ei ole neil välismaailmaga just palju kontakte. Ta soovitas vanematel lapsi haiglavälise eluga harjutada.

Ta eitas, et haigla tahaks lapsed jõuga minema saata. Pigem tahtvat ta, et lapsed sotsialiseeruksid.

«Tegemist on riigihaiglaga. Kutsusime vanemad, et rääkida nende laste tulevikust. Nad vajavad haridust ning kontakte teiste lastega. Vanemad ei ole tütreid külastanud 1,5 aastat,» tõdes haiglajuht.
Haigla püüab tekkinud probleemi lahendada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles