Hullem kui Titanic? Vaata, mis tükke Kate Winslet «Avataris» tegema peab

Spekter
Copy
Kate Winslet
Kate Winslet Foto: VALERIE MACON/AFP/Scanpix

Hollywoodi suurmeister James Cameron toob peagi välja lausa 4 jätkufilmi 2009. aasta «Avatarile»: värske peatükk imelise Na'vi rahva saagast jõuab kinoekraanile juba veidi enam kui kahe aasta pärast. Linalugudes lööb kaasa ka Cameroni ühe suurima taiese, romantilise katastroofifilmi «Titanic» peakangelanna Kate Winslet, kel tuleb sedapuhku taas seigelda vesistes oludes.

Oscari-võitjast Winslet mängib «Avatari» järjes vabasukelduja Ronali – Na'vi alamhõimu Metkayina esindajat. Kui «Titanicus» tuli 20-aastasel Winsletil koos Leonardo DiCaprioga tundide viisi jahedas vees liguneda ent õnnestus enamasti siiski nina veepinnal hoida, siis sedapuhku tuli 45-aastasel inglannal kogu täiega vee alla sukelduda. Nagu on näha Twitterisse postitatud võttefotolt, siis sukeldus Winslet koos kaameratega basseini, kandes spetsiaalselt motion capture kalipsot, mis hiljem arvutigraafikat teha võimaldab. 

Winslet on maininud, et tema roll pole küll eriti suur, kuid kuna jätkufilme on kolm ning neid kõiki filmitakse üheaegselt, siis kestsid võtted kokku kuu aega ning eeldasid ka põhjalikku ettevalmistust. «Pidin õppima vabasukelduma, mis oli hämmastav. Hoidsin kõige kauem hinge kinni seitse minutit ja 14 sekundit,» rääkis Winslet intervjuus The Hollywood Reporterile. 

Kes ei mäleta, kui vesised «Titanicu» stseenid olid, saab neid meenutada siin:

Vaata, milline hakkab Pandora järjefilmides välja nägema:

2009. aastal maailmas 3D filmide sensatsiooni vallandanud ja üle 2,7 miljardi dollari kassatulu teeninud suurejoonelise saaga kaks järge on praeguseks filmimise perioodi juba lõpetanud ning on juba järeltöötluses: nii «Avatar 2» kui ka «Avatar 3» läksid võttesse samal ajal, augustis 2017, ning filme vändati paralleelselt. Samamoodi tehti ka neljanda ja viienda filmiga, mis hetkel on filmimisel. Täpsustuseks olgu öeldud, et ehkki filmimise osa on kahtlemata keerukas ja vaevanõudev protsess, siis «Avataride» puhul võib arvata, et järeltöötlus võib isegi suurem töö olla, kuna film toetub märkimisväärselt arvutigraafikale.

Filme on kinodesse oodata detsembrikuus 2022, 2024, 2026 ja 2028 – aasta hiljem kui enne koroonat planeeritud.


Peaosades astuvad üles Zoe Saldana ja Sam Worthington, kõrvalosades näeme aga võimsat staaride paraadi: Sigourney Weaver, Kate Winslet, Vin Diesel, Edie Falco jt.

Meenuta ka esimest «Avatari», millest äsja terve stseen ametlikult netti üles riputati:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles