TA ON TAGASI ⟩ Lauludiiva Ithaka Maria avaldas üle aastate uue laulu!

Elu24
Copy
Ithaka Maria.
Ithaka Maria. Foto: Kristel Puusta

Sel nädalal ilmus lauljanna uus singel. Loe siit, milline on Ithaka Maria uus kutsumus ja kuula, kuidas tema värske looming kõlab!

Eesti muusikas 1990ndatest saati ilma teinud Ithaka Maria Harito on tagasi. Tema viimasest suurest hitist on möödunud juba üheksa aastat, kuid kindlasti on Eurovisiooni-lauluks pürginud «Hopa-pa-rei» meloodia veel paljudel meeles.

Best B4'i ridades alustanud ja vahepeal nii muuseas vaevata ka Missis Estoniaks saanud Ithaka on otsustanud aga jätkata sellega, mille poolest enim tuntud on. Ta laulab taas nagu loodusjõud.

41-aastane lauludiiva avaldas sel nädalal värske loo «Nii nagu meri ja tuul». Vanameister Heino seljamaa sõnadele loodud lugu on originaalis esitanud ansambel Kontor.

Uus missioon elus

«Möödunud kevadel olime heade muuskutega kokku panemas kava Teletorni 40. juubeli puhul,» meenutas Ithaka Maria. «Sukeldusime muusikasse, mis kõlas Eestis 80-ndatel aastatel.» Nii hakkaski talle kõrva originaali retrokõla.

«Entusiasmist ja eksperimenteerimisrõõmust andsime laulu sõnumile uue kõla, mis lisab popile pisut industriaali ja trip-hopi elemente,» kirjeldas lauljanna. «Objektiivsetel põhjustel jäi kahjuks ära planeeritud suur etteaste teletornis,» tunnistas ta. «See-eest on vinge kava koos ja bänd valmis, loodan, et millalgi tekib võimalus seda publikuga jagada.»

Ithaka Maria on ka ühe uue kutsumuse leidnud. «Olen hariduselt muusikapedagoog, töötan koolieelse lasteasutuse muusikaõpetajana,» teatas Teatri- ja muusikaakadeemia lõpetanud lauljanna. «Minu missioon on laduda tugev vundament laste muusika armastusele kogu eluks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles