Tanel Padar: bänditegemine ei ole valutu

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kaks takti ette» saatejuht Tanel Padar
«Kaks takti ette» saatejuht Tanel Padar Foto: ETV

«Kaks takti ette» kuus edasipääsenud võistlejat said seekord ülesandeks esineda koos oma bändiga ja pühapäeval astuvadki noored lauljad rohkem või vähem värskete kollektiividega televaatajate ette.

Kõik Eesti muusika tänased tipptegijad on kusagilt alustanud. Saatejuht Tanel Padari esimese bändi nimi oli Fresh Fish, mille eluiga jäi küll suhteliselt lühikeseks: «Tegime bändi koos klassivendadega ja vahetundide ajal. Pille meil eriti polnud ja need mis olid, no neid ei saagi eriti pillideks nimetada. Bändi sõnum oli suhteliselt radikaalne ja viljelesime tänaseni tundmatuks jäänud muusikastiili, mida võiks nimetada lühidalt - kilin ja kolin.»

Padar eelistab praegugi bändiga esinemist soolokarjäärile, kuigi on aastatega harjunud ka üksi laval olema: «Bänd on laulja jaoks nagu seljatagune, mis igati ja alati toetab.»

Samas ütleb Tanel oma lauljateed alustavatele noortele, et bänditegemine ei ole ainult lõputu pidu ja rock’n’roll, sellega käib kaasas ka valusaid hetki ja valikuid: «Alustatakse ju enamasti oma tuttavate ja parimate sõpradega. Aja möödudes hakkavad mõned eest ära arenema ning siis ollaksegi dilemma ees, kas jätkata sõpradega meeldivalt koos ajaveetmist või liikuda professionaalsuse poole. Ühesõnaga – tuleb olla ambitsioonikas ja samas mitte jalge alla trampida oma lähedasi. See on raske, keeruline ja mitte valutu, aga kindlasti seda kõike väärt!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles