AUS VASTUS Hugh Grant mõtles «Notting Hillile» välja eriti masendava järje

Spekter
Copy
Hugh Grant romantilises komöödias «Notting Hill» (1999)
Hugh Grant romantilises komöödias «Notting Hill» (1999) Foto: Filmikaader

Septembris 60-aastaseks saanud inglise näitleja Hugh Grant võib küll juba mitu aastakümmet olla miljonite naiste romantiline unelm, kuid mehel endal on läiladest armulugudest ekraanil oma nägemus, mis britilikult küüniline. 

HBO uues sarjas «Lagunenud elud» (The Undoing) meespeaosas üles astuv Grant on viimasel ajal andnud rolliga seoses mitmeid intervjuusid, kus ta on muuhulgas jaganud mõtteid oma hurmurimineviku kohta.

Nii saadi talt kätte ootamatult avameelne vastus küsimusele, kas ta kunagi hittfilmi «Notting Hill» järjes oleks valmis mängima.

Julia Roberts ja Hugh Grant filmis «Notting Hill»
Julia Roberts ja Hugh Grant filmis «Notting Hill» Foto: Filmikaader

«Hea meelega mängiksin mõne oma romantilise komöödia järjes, mis näitaks, mis tegelikult pärats lõppu juhtus,» sõnas Grant ühes usutluses. «Selleks, et tõestada, et need õnnelikud lõpud olid üks suur vale!» 

«Notting Hillis» mängis Grant Londoni raamatupoeomanikku, kes kohtub Hollywoodi staariga ja alguse saab armulugu, mis peaks justkui igati võimatu olema, ent kus «võidab armastus». Vaatamata skandaalile kõmupressis ja muudele takistustele saab neist lõpuks ikkagi paar ning film lõpeb peategelaste õndsa hetkega pargipingil, kus on näha, et tulekul on pisipere.

«Ma tahaksin teha sellise järje, kus minu ja Julia suhe lõpeb jõleda lahutusega: me palkame hirmkallid advokaadid, kakleme laste pärast, valame pangedeviisi pisaraid ja lakume pärast elu lõpuni sellest kõigest saadud haavu,» kirjeldas Grant. «Täiega tahaks sellise filmi teha!» kinnitas ta.

90ndatel ja nullindatel ridamisi romantilisi rolle teinud Grant («Neli pulma ja üks matus», «Bridget Jones'i päevik», «Love Actually» jne) on praeguseks oma kõige kütkestavamast east välja kasvanud ja asunud tegema keerukamaid osatäitmisi, mis näitlejat ennast väga rõõmustab. Grant rääkis eelmisel aastal, kui tuli välja tema seriaal «Skandaal inglise moodi», et õnneks on ta hurmuri mängimiseks juba liiga vana ja liiga paks.

Et kudrutamisrollidel pole filmimaailmas just parim maine, siis uuriti ta käest, et kas vanemaks jäämisega seoses on ka alaväärsuskompleksi vähemaks jäänud ning vastus oli jaatav. «Vihkan end nüüd mingil määral tõesti vähem,» naljatas näitleja. Tuleb välja, et sarnaselt mitmetele teistelegi romantiliste komöödiate kaudu kuulsaks saanud näitlejatele (näiteks sellest oma äsja ilmunud memuaaris kirjutav Matthew McConaughey) osutus nn printsi mängimine omamoodi kuldseks puuriks, kuhu on kerge lõksu jääda. Ometi on edu seda väärt: «Mulle maksti tonnide viisi raha. Mul vedas väga. Üldiselt suudan ma oma romantilistele komöödiatele mõne šokeerivama erandiga otsa vaadata ja need meeldivad inimestele. Usun, et lõppude lõpuks on meie [näitlejate] ülesanne meelt lahutada, mitte mingit kvaasi-religioosset kogemust taga ajada. Oleme meistrimehed samavõrd nagu on võtteplatsil valgustaja ja operaator,» leiab näitleja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles