PILDID ⟩ Lätlased hakkasid korraldama lennureise eikuhugi (4)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Läti lennufirma Air Baltic pakub koostöös reisifirmaga kõigile lendamisest puudust tundvatele inimestele võimalust teha lõbureis linna kohal.
Läti lennufirma Air Baltic pakub koostöös reisifirmaga kõigile lendamisest puudust tundvatele inimestele võimalust teha lõbureis linna kohal. Foto: Reuters / Scanpix

Läti reisifirma Balt Go pakub koos airBalticuga reisimist igatsevatele inimestele võimalust lennata Riiast Riiga. 

Lennufirma selgitas, et teistes riikides toimuvad sarnased lennud üsna regulaarselt ja nende peamine eesmärk on kohaliku maastiku nautimine või ajaloolise sündmuse tähistamine, vahendas World Today.

Läti reisifirma Balt Go pakub koos airBalticuga reisimist igatsevatele inimestele võimalust lennata Riiast Riiga

Riiast Riiga lennule pileti ostnud inimesed check-ini tegemas.
Riiast Riiga lennule pileti ostnud inimesed check-ini tegemas. Foto: Reuters / Scanpix

Lennufirma teatel võimaldab see reisijatel nautida parimat, mida lendamine pakub - võimalus vaadelda Läti kaunist loodust, nautida lennumeeskonna professionaalset tähelepanu ja kohalikku kööki.

Lennu korraldamise leppis reisibüroo airBalticuga spetsiaalselt kokku, kus siis renditi ettevõttelt nii lennuk kui ka meeskond. 

Nagu teiste tellimuslendude puhul, saab airBaltic ka reisikorrladajalt taoliste lendude eest fikseeritud tasu, mis ei sõltu lennuki täituvusest.

Balt Go kodulehe andmetel maksab üks pilet taolisele Riiast-Riiga lennule 159 eurot. Pühapäeval toimunud lennul oli erikülaliseks Läti näitleja Andris Bulis ja reisijatele lubati ka imelist päikeseloojangut Läänemere kohal. 

25. oktoobril Riiast Riiga lennanud reisija imetlemas vaateid.
25. oktoobril Riiast Riiga lennanud reisija imetlemas vaateid. Foto: Reuters / Scanpix

Lennuk startis Riia lennujaamast pühapäeval kell 16.15, kuid reisibüroo koduleht soovitas lennujaama kohale minna hiljemalt kella kolmeks.

«Kogete lendamisrõõmu, mis on sel aastal muutunud eksklusiivseks võimaluseks, veetes pea poolteist tundi uues airBalticu Airbus A220 -300 lennukis, nautides tuuri üle Kurzeme. Lennukis pakutakse teile spetsiaalselt valitud roogasid, mis on valmistatud Läti majahoidjate vana kokaraamatu järgi,» tutvustas reisifirma eksklusiivset pakkumist. 

Balt Go kodulehe kaudu on võimalik tutvuda ka võimalustega, kudias kindlustada ka edaspidi endale koht mõnel taolisel reisil. Kuigi praegu ei ole veel järgmine Riia-Riia lend paigas, siis vajaliku hulga huviliste tekkides pannakse paika ka konkreetne kuupäev. 

Riiast-Riiga lennureisi nautinud inimene jäädvustamas hetke.
Riiast-Riiga lennureisi nautinud inimene jäädvustamas hetke. Foto: Reuters / Scanpix

Tallinna lennujaamast taolisi lende eikuskile hetkel ei tehta. Lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste rääkis Elu24-le, et tehniliselt oleksid need loomulikult võimalikud, kuid seda, kas ja kui kasumlikud need oleksid lennufirmadele, oskavad vaid ettevõtted ise öelda. 

CNN kirjutas hiljuti, et Austraalia lennufirma Qantase seitsmetunnine lennureis eikuhugi müüdi välja kümne minutiga ja ettevõtte tegevjuhi Alan Joyce'i sõnul oli see ilmselt läbi ajaloo kõige kiiremini välja müünud lend, vahendas Postimees.

Qantase seitsmetunnine lend eikuhugi toimus 10. oktoobril Sydney lennuväljalt ja selle käigus nägid reisijad mitmeid Austraalia kuulsamaid paiku.

Lennule müüdi 134 piletit, mille hind ulatus 477 eurost 2297 euroni.

Augustis korraldasid lennu eikuhugi Taiwani lennufirma EVA Air ja ka Jaapani lennufirma ANA.

Taiwani lennufirma lennutas inimesi ligi kolm tundi kestnud lennureisil, mis algas ja lõppes Taipei lennuväljalt, inimestele Taiwaini kaunimaid vaatamisväärsusi.

Lennud ei kuhugi pahandavad aga erinevaid keskkonnaorganisatsioone, keda nörritab just mitmetunniste lendudega tekitatav süsinikuheitmete hulk.

Singapore Airlines kaalus aga eikuhugi-lennureiside asemel teenida lisaraha lennukites ekskursioone korraldades, muuhulgas on soov pakkuda võimalust einestada maailma suurima reisilennuki Airbus A380 pardal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles