ÜLLATUS Netflixi uhiuue hittsarja lõpustseenis näeb tuntud Eesti näitlejat

Liina Suvi Ristoja
, Kinoportaali toimetaja
Copy

Täna Netflixis esilinastunud 7-osalise maleteemalise draamaseriaali «The Queen's Gambit» finaalstseen teeb eestlastele tõelise üllatuse, kui isegi emotsionaalsel hetkel ilmub ekraanile Eesti näitleja Tiit Lilleorg. NB! Lugu sisaldab spoilereid.

Lilleorgu näeb seriaalis kehastamas üht vanadest meestest, kes 1968. aasta Moskvas külma trotsides pargis malet mängima kogunevad. Äsja on lõppenud väga oluline mäng ning parki saabub superstaarmaletaja Elizabeth Harmon, keda kehastab tõusev täht Anya Taylor-Joy. Mehed tunnevad ameeriklanna hoobilt ära ning tulevad teda tervitama – eesotsas Tiit Lilleoruga, kelle rolliks on stseenis naist kättpidi tervitama minna ning tema nime kuulutada. Seda viimast n-ö täitsa ehtsas eesti keeles: «Liisa!». Suurema au saab stseenis aga hoopis Leedu näitleja Juozas Budraitis, kes kutsub Taylor-Joy malemängule.

Kusjuures, teenekas näitleja Budraitis tähistas 6. oktoobril oma 80. juubelit ning mängis 1967. aastal Moskvas male asemel hoopiski Veljo Käsperi lavastatud ning Lilli Prometi kirjutatud mängufilmis «Tütarlaps mustas» peategelase silmarõõmu, noort Eesti kalurit Tanelit. Tal on filmis ka üks eestikeelne lause, mis kõlab nii: «Mis sa ohkad, vanapoiss? Kaklesid või?»

78-aastane Tiit Lilleorg on Eesti publikule tuttav teatrilavadelt, eriti Vanemuisest, aga ka seriaalidest «Kättemaksukontor», «Lõks» jt. Kinoekraanil oli ta viimati filmides «Keti lõpp» ja «Supilinna Salaselts». Kindlasti mäletavad kõik teda ka Kippeli rollist «Sügises».

Kuidas stseen sarjas lahti rullus, vaata galeriist! Seriaali saab vaadata Netflixis.

Värskelt välja tulnud sari, mille hinne on IMDBs juba kvaliteetsarja vääriline ehk 8,4 palli, räägib orvuks jäänud tüdrukust, kelles lastekodu koristaja malegeeniuse avastab. Tüdrukust saab kuulus maletaja, kes on aga trauma tõttu iseenda ja mõnuainetega pahuksis.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles