Ene Rämmeld ennustab kohvipaksu pealt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Rämmeld
Ene Rämmeld Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Mängufilmis «Kuhu põgenevad hinged» posijast kaardimoori mänginud  Ene Rämmeld näeb ka tavaelus inimesi läbi ja suudab nende eluteed ennustada – näiteks aastavahetusel valatud tina kujutiselt või kohvipaksult.

Kohviennustus on Enele suisa  kolm ilusat serviisitassi maksnud, sest inimesed võtavad ennustust kinnitava kohvipaksu tassiga kaasa, kirjutab ajakiri Naised.

 

Tassidest pole Enel muidugi kahju ja ennustamisse suhtub ta loominguliselt.

 

«Nägin, et Eestis on moes igast sorti munadeliigutajad, ja seda, kuidas lastakse endale surmtõsiselt, kalli raha eest laduda tarokaarte. Mul hakkas kahju neist, kes seda tõesti usuvad. Vastukaaluks olen aastavahetuse õnnevalamisel rõõmuga kujutise väljalugeja rollis. Ja Türgi kohvi paksult vaatamine on samasugune looming, välja saab ju lugeda täpselt vajaliku – õnnelikuks tegeva sõnumi,» leidis Ene Rämmeld.

 

Ene on vähemalt korra õnnetinalt ka surma näinud.

 

«Ma ei öelnud seda välja. Keerutasin hoopis, et libiseb elust läbi nagu kala. Paari kuu pärast läks nähtu täide ja inimene paraku tõesti suri,» lausus naine.

 

Kui Pariisis elav Ene viimati pikemalt Eestis viibis, käis ta ka ühe pendlimehe juures.

 

«Andsin talle kavalalt kohe ühe niidiotsa ette, millest ta  harutas välja mu väidetavad probleemid  ja murekohad,» muigas Ene.

 

Ta lisas, et inimene lobiseb  ju tavaliselt enne seanssi ise kõik oma hädad kahe sõnaga välja ning siis pole muud, kui haara õlekõrrest ja ennusta.

 

Ene jagas sellise ennustusskeemi ammu ära ja kuna sõbrad täheldasid temalgi ettenägemisvõimet, hakkas ta oma oskusi proovima.

 

«Inimesest sünnib esmapilgul ikka mingi mulje. Sell põhjal ennustangi. Aga ma olen alati positiivne ja katsun inimesel tuju tõsta. Ma ei räägi haigustest ja õnnetustest, ehkki näen ka neid,» selgitas naine.

 

Nii Ene ennustabki, kuid mitte raha eest.

 

«Ei, ma ei teeni Pariisis ennustamisega leiba. See poleks õige, sest  ennustaja juurde tulijad ootavad ju kõik elult armastust, õnne, raha, töökohta, ilusaid lapsi ja korralikku peresuhet. Nagu me kõik. Ja nii tuleb neile seda lubada, lisades väikest vürtsi ja draamat,» lisas Ene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles