UUS FOTO ⟩ Nüüdseks kaks aastat vangis istunud Bill Cosby kummaline muie pani fännid muretsema

Elu24
Copy
Bill Cosby 2018. aasta aprillis pärast seksuaalkuriteos süüdimõistmist.
Bill Cosby 2018. aasta aprillis pärast seksuaalkuriteos süüdimõistmist. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

USA näitleja ja koomik Bill Cosby saadeti 2018. aastal seksuaalkuriteo eest kuni kümneks aastaks trellide taha. 83-aastasest Cosbyst tehti hiljuti vanglasüsteemi jaoks uus foto, mis pani sotsiaalmeedia kihama.

Viimased kaks aastat Pennsylvania osariigis vangis istunud Bill Cosbyst tehti hiljuti uus foto, vahendab Fox News. Foto, millel Cosby justkui naeratab, on tehtud septembris, kaks aastat pärast Cosby viimast pilti. 

Cosby muie tekitas aga sotsiaalmeedias vastandlikke arvamusi. Osa fänne jooksid koomikut kaitsma, teised ei mõistnud, miks seksuaalkuriteo eest süüdi mõistetud Cosby vastu järsku nii palju kaastunnet tekkis.

«See on nii kurb,» avaldas üks fänn ja lisas, et ta tunneb mehele kaasa. «Kuidas see mees saab ühiskonnale ohtlik olla,» tõdes teine.

Foto peale hakkas osa inimesi sotsiaalmeedias kasutama sõnapaari «vabastage Bill». Üks kodanik ei saanud sellest päris täpselt aru: «Proovin mõista, miks Bill Cosbyle kaasa tuntakse. Võib-olla ma ei saa millestki aru...»

Teine sai selle peale aga vihaseks ja küsis: «Kas te ei mõtle, kuidas tema ohvrid end tunnevad? See mees uimastas ja vägistas nad ja nüüd nad logivad internetti sisse ning tuhanded võõrad paluvad tema vabastamist.»

TMZ Twitteris tekkis postitatud foto all lahkheli.

Näitleja ja koomik Bill Cosby uus foto, mis on tehtud 2020. aasta septembris.
Näitleja ja koomik Bill Cosby uus foto, mis on tehtud 2020. aasta septembris. Foto: PDOC/via REUTERS/Scanpix

«Lihtsalt sellepärast, et ta need kuriteod toime pani, ei tähenda, et ma ei või tema vastu kaastundlik olla,» jagas üks koomiku fänn. 

Teine fänn avaldas, et Cosby suhtes on raske mitte vastuollu sattuda. «Võib-olla on lihtsalt raske lahti saada sellest kuvandist, mis mul temast 30 aastat oli.»

Sellele vastates tõdes ka kolmas fänn: «See on raske, sest Cosby oli, objektiivselt, üks kõige mõjukam isik Ameerika mustanahaliste ajaloos. Ta murdis uuele tasemele, aga kogu selle aja ta uimastas naisi ja ahistas neid seksuaalselt. Ma ei usu, et see on naeratus.»

Pärast seda, kui Cosby uus pilt sotsiaalmeedia kihama ajas, postitati koomiku ametlikule Twitteri kontole mehest veel üks pilt.

«Selle foto tegi Cosby suhtekorraldaja Andrew Wyatt nende viimase videokõne ajal möödunud nädalal. Postitame selle, et rahustada tema perekonda ja toetajaid, et tal läheb selle pandeemia ajal hästi,» täpsustati foto pealkirjas.

Aasta pärast vangi mõistmist, 2019. aasta novembris andis Cosby oma esimese intervjuu. Ajakirjanik tegi Cosbyga intervjuu telefoni teel, kuid kuna vangide kõneaeg on piiratud, siis tuli teha mitu kõnet.

«Pean trellide taga olema veel 8 aastat ja 9 kuud. Kui mul on võimalik saada tingimisi karistus, siis ma ei kavatse öelda, et ma kahetsen oma elu ja tegusid. Mind ei huvita, mida inimesed minust arvavad,» teatas Cosby toona oma intervjuus.

Kohtuniku sõnul on Cosby ohtlik seksuaalkurjategija, kes on kantud USA seksuaalkurjategijate registrisse, kuhu ta jääb oma elu lõpuni. Mehe esindaja teatas pärast 2018. aasta kohut, et koomiku üle kohtu mõistmine oli USA ajaloo kõige rassistlikum ja seksistlikum.

Cosby oli USAs tuntud 1980. aastatel, kui 1984–1992 eetris olnud «The Cosby Show» oli väga populaarne. Tema allakäik algas 2010. aastal, mil mitu naist süüdistasid teda seksuaalses ahistamises ja vägistamises. Teda süüdistanud naisi oli lõpuks kokku 60.

Kuna enamik neid juhtumeid leidsid aset aastaid tagasi, siis olid need vananenud ja Cosbyt ei olnud võimalik kohtu alla anda. Lõpuks süüdistati Cosbyt kolmes seksuaalrünnakus ja kohus määras talle 2018. aastal karistuseks kuni 10 aastat.

Kohtu otsuse kohaselt peab Cosby olema trellide taga vähemalt kolm aastat, alles siis saab ta esitada kohtule palve tingimisi karistuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles