Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Leslie Laasner
Leslie Laasner Foto: Erakogu

Toome teieni 42. nädala muusikauudised Segakoor Vox Populi kohtub virtuaalselt Jaapani-Eesti sõprusühingu ja Jaapani kooridega, ansambel Curly Strings kogus albumiga «Lastele» heategevuseks 6000 eurot ja alternatiiv-pop bänd Gram-Of-Fun tuli välja uue melanhoolse singliga.

Leslie Da Bass üllitas peagi ilmuvalt albumilt uue singli

Muusik Leslie Da Bass ehk kodanikunimega Leslie Laasner laadis YouTube’i üles uue loo «Kõlarid». Tegu on esimese singliga tema peagi ilmuvalt seitsmendalt sooloalbumilt. Laulu autor on Leslie ise, pala miksis ja masterdas Tanel Roovik, lüürikavideo tegi Tanel Leine.


Ansambel ÖÖ esitleb oma uut muusikavideot laulule Saaremaa

Londonis elavate eestlastest muusikute bänd ÖÖ on vändanud oma laulule Saaremaa lustaka ja mõnusalt tempoka video. Laul on valminud koostöös maarjamaa maailmamuusiku KillBaba’ga ning pajatab meile põletava armastusloo, mis platooniliselt  lahvatas leegitsema Indiast pärit jõuka playboy ja imekauni saare neiu vahel. Laulu idee on saadud India klassikaliste laulunootide nimetustest (Swara), kus moodustuvad silbid sa re ma, seda kuuleb Kristiina Killo laulusoolos. Ansambli ÖÖ põhikoosseisu moodustavad Kristiina Killo ja Madis Mälgand. Video valmimisele aitas kaasa Von Glehni Teater ja kuumad tantsijad tantsutrupist DanceAct Bollywood Show.

 

Segakoor Vox Populi kohtub virtuaalselt Jaapani-Eesti sõprusühingu ja Jaapani kooridega

Segakoor Vox Populi ja dirigent Janne Fridolin planeerivad koostöös Jaapani-Eesti sõprusühingu ja mitmete Jaapani kooridega Jaapani kontserttuuri, et tähistada helilooja Veljo Tormise 90. sünniaastapäeva. Vox Populi viib Jaapani publikuni kontsertlavastuse «Lindude äratamine», mille on lavastanud Anne Türnpu ja Eva Koldits ning mis etendus sel suvel Veljo Tormise sünnikodus Kõrveaial. 

Räppar Kapa avaldas uue videosingli «Barõga», kus löövad kaasa ka Beebilõust ja Mick Moon

Värske loo «Barõga» produtseeris R3lax, muusika kirjutasid Kapa ja Mick Moon. Kapa kommenteeris sotsiaalmeedias, et peagi ilmub tal album, kus nii Micki kui Beebilõustaga veel üks lugu peal. Beebilõust kinnitas omalt poolt, et lisaks koostöölugudele avaldab ta enne aasta lõppu ka uut soolokraami.

 

Laulja ja laulukirjutaja Viivika avaldas debüütplaadi

Laulja ja laulukirjutaja Viivika avaldas 16. oktoobril oma autoriplaadi «Viivika». Seitsme looga plaadilt ilmus septembris singel «Koduteel». Plaadil teevad kaasa muusikud Risto Iljas klaveril, Joonas Alvre kitarril, Marek Talts elektrikitarril, Peedu Kass kontrabassil ja Oliver Rõõmus trummidel. Novembris toimub plaadiesitluskontsert Tallinnas. Laulud peegeldavad kaleidoskoobina maailma Viivika ümber ja sees. Viivika oskab näha hetke ilu, seda nautida ja teistega jagada. Lauljal on imepärane oskus korraks aeg maha võtta ja haarata kuulaja endaga kaasa.

 

Curly Strings annetas albumiga «Lastele» teenitud tulu MTÜle Laste ja Noorte Kriisiprogramm

Kevadise isolatsiooniperioodi jooksul ei istunud kodumaise folk-pop ansambli Curly Strings liikmed jõude, vaid koondasid enda ümber kokku terve rea suurepäraseid Eesti artiste, kellega ühiselt salvestati lastele mõeldud albumitäis muusikat. Albumi kontseptsioonist lähtuvalt said kaasmuusikud valitud säärased, kes on ka ise lapsevanemad ning igaüks neist tõi endaga kaasa loo, mis on mingil moel nende võsukeste või hoopis nende endi lapsepõlvega seotud. Nõnda sai kokku 12 muusikapala. Curly Strings avaldab suurimat imetlust MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm liikmete pühendumisele ning saab nüüd teatavaks teha, et on teinud seni müüdud albumitest teenitud tuluga annetuse MTÜle summas 6000€.
 

Alternatiiv-pop bänd Gram-Of-Fun andis välja sügisesse sobiva melanhoolse singli «Melancholy» ja esitleb seda 24. oktoobril Von Krahlis

Lugu on nüüd striimitav kõikidel voogedastusplatvormidel ning piiratud kogus pileteid esitluskontserdile saadaval Ticketeris. Gram-Of-Fun, eesotsas lauljatar Kristel Aaslaiuga, on kuueliikmeline kollektiiv, kes armastab enda loomingus eksperimenteerida ja erinevate artistidega koostööd teha. Sel suvel koostöös kitarrist Frederik Küütsiga  ilmunud lugu «LA» vallutas kohalike edetabelite tippe. Kollektiivi kuuluvad Kristel Aaslaid, Jaan Jaago, Martin «Muudu» Kuut, Kostja Tsõbulevski, Raul Ojamaa ja Dr.PhilGood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles