Sügavkülmutatud nuudlid tapsid Hiinas üheksa pereliiget

Elu24
Copy
Nuudliroog. Pilt on illustreeriv.
Nuudliroog. Pilt on illustreeriv. Foto: Caro/ScanPix

Rahvusvaheline meedia kirjutab, et aastaks ajaks sügavkülma jäetud nuudliroog viis hauda hiina perekonna.

Riknenud nuudliroog tappis üheksa pereliiget, vahendas news.com.au. Ellu jäid kolm last, kes ei olnud nõus toitu ära sööma, kuna see ei maitsenud neile. Tappev roog oli kohalik delikatess Suantangzi, mis oli jäetud aastaks külmikusse.

Perekondlik söömaaeg toimus 5. oktoobril ning viimane pereliige, naine nimega Li, suri sel esmaspäeval. Seitse pereliiget suri juba 10. oktoobril ja kaheksas kaks päeva hiljem. Perekond oli pärit Kirde-Hiinast Heilongjiangi provintsist Jixi linnast.

Heilongjiangi haiguste kontrolli ja tõrje keskuse toiduohutuse direktor Gao Fei ütles kohalikule meediale, et bongkreki happe mürgistus lõppeb sageli surmaga, kuna kahjustab tõsiselt elutähtsaid organeid, nagu maksa, neere, südant ja aju.

Gao sõnul pole sellele ka kindlat vastumürki. «Mürgistuse korral on suremus 40 kuni 100 protsenti,» ütles ta.

Sümptomid ilmnevad tavaliselt paar tundi pärast riknenud toidu söömist ning mürgistus annab endast märku kõhuvalude, higistamise ja nõrkusega. Surm võib saabuda juba ööpäeva jooksul.

Bongkreki hape on hingamisteede toksiin, mis tekib, kui kookospähkli viljalihas kasvab Burkholderia gladioli bakter. Viis aastat tagasi tappis see sama toksiin Mosambiigis 75 inimest, kes jõid matustel koduõlut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles