VIDEO ⟩ Esimene lumi: Kõrvemaa mattus valge vaiba alla

Elu24
Copy
Kõrvemaa mattus selle sügise- ja talvehooaja esimese lumevaiba alla.
Kõrvemaa mattus selle sügise- ja talvehooaja esimese lumevaiba alla. Foto: Kuvatõmmis Facebookist / Kõrvemaa

Kõrvemaa matkarajale sadas täna hommikul maha selle sügis- ja talvehooaja esimene lumi. 

«Tundub, et talv on otsustanud täna Kõrvemaale tulla. Ei tea, kas peaks kiirelt suusad välja otsima?» lisati lumise postituse juurde. 

Kuid Riikliku ilmateenistuse andmetel ei pruugi kohatine lumesadu hommikuga lõppeda. 

Täna on Eestis muutliku pilvisusega ilm, teatas EMHI. Mitmel pool on lörtsi- ja vihmahooge. Puhub lääne- ja loodetuul 4-9, puhanguti kuni 15 m/s, saartel ja läänerannikul 10-15, puhanguti kuni 20 m/s, pärast keskööd nõrgeneb tasapisi. Õhutemperatuur on -2..+3, rannikul kuni 7°C.

Ööl vastu teisipäeva on samuti muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool on lörtsi- ja vihmahooge. Puhub lääne- ja loodetuul 4-9, puhanguti kuni 15 m/s, saartel ja läänerannikul 10-15, puhanguti kuni 20 m/s, pärast keskööd nõrgeneb tasapisi. Õhutemperatuur on -2..+3, rannikul kuni 7°C.

Teisipäeval sajab kohati vähest vihma ja lörtsi. Õhtul jõuab saartele tihedam sajuala. Puhub loodetuul 4-9, rannikul puhanguti kuni 14 m/s, pärastlõunal nõrgeneb läänekaare tuul 3-8 m/s, õhtul pöördub Lääne-Eestis lõunasse. Õhutemperatuur on 3..8°C.

Kõige külmem 19. oktoober oli Tallinnas ja Tartus aastal 1976, kui pealinnas langes õhutemperatuur -9,5°C ja ülikoolilinnas -8,8°C-ni. 

Kõige soojem oli aga Tallinnas 1863. aastal, kui soojakraadid ulatusid +17,0°C-ni ja  Tartus aga alles hiljuti, 2012. aastal, kui sooja mõõdeti +17,2°C. 

Hea lugeja, kui ka sinu kodukandis sadas täna maha lumi, siis saada sellest meile pilt aadressile vihje@elu24.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles