Homoteemal suu lahti teinud Martin Helme vallandas kahtlase naerulaine

Copy
Martin Helme postitus lõbustas ühismeedias moslemiriikide roboteid.
Martin Helme postitus lõbustas ühismeedias moslemiriikide roboteid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Homofoobsete kommentaaride järel isa Mardi kaitsele asunud Martin Helme lõbustas ühismeediapostitusega moslemiriikide roboteid.

Rahandusminister avaldas laupäeval isiklikul Facebooki kontol postituse, milles selgitas, et siseminister Mart Helme homofoobseid väljaütlemisi väljaandele Deutsche Welle on valesti tõlgendatud.

Noorema Helme arvates ütles ta isa välja fakti, et Rootsis koheldakse homoseksuaale paremini kui Eestis. «Kuidas selle reaalsuse välja ütlemine on skandaal või hukkamõistu vääriv?» küsis Martin, kelle sõnul ei plaani keegi homosid riigist välja saata.

Martin Helme selgitas, et EKRE pole kunagi rääkinud homode tagakiusamisest, vaid olnud vastu homopropagandale ja ühiskonna väärtuste radikaalsele ümberkujundamisele.

Olgu kuidas on, igatahes märgati ühismeedias, et Helme postitus teenis arusaamatul põhjusel ära virtuaalse naerulaine. «Martin Helme Facebooki postituse all reageerivad sajad ja sajad botid. Eriti tugevad toetajad näivad olevat just moslemiriikidest pärit isikud,» märkis IT-äris töötav Peedu Tuisk oma Twitteri kontol.

Helme postitusele on reageeritud üle 600 korra, kuid islamipäraste nimedega kasutajad on koondunud just naerunägude taha. Selliselt on reageerinud üle 300 kasutaja, nende seas Sonu Kumar, Farhan Shaikh, Deepak Baghel ja Zain Alabdyn Salman.

Kuna enamik kasutajatest on loodud üsna värskelt, võib arvata, et tegemist pole päris inimeste, vaid robotitega.

«Aga mis tegelikult toimub? Jälgijate ostmine? Või mingi ukse taha kuuluvate nimedega trollide rünnak? Märkimisväärne kogus,» nõudis Twitteris toimuvale selgust suhtekorraldaja Merlis Nõgene. Kes teab, võib-olla ajas rahandusministri jutt tõesti moslemid naerma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles