Tubekate laulja traagilise saatusega bändikaaslastest: nad olid väga tähtsad sõbrad

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Indrek Raadik ehk Summer.
Indrek Raadik ehk Summer. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Ansambel The Tuberkuloited on tänavu elanud üle kaks kaotust: mõnekuuse vahega on algkoosseisust surnud nii kitarrist kui trummar. Bändi laulja Summeri sõnul on see vaid loomulik osa elust.

The Tuberkuloitedi esimene kitarrist Aivar Kandla suri mais 50-aastaselt. Kuigi esialgu arvati, et tegemist oli terviserikkega, pidas politsei mõne päeva möödudes kinni Kandla elukaaslase, keda kahtlustatakse mõrvas.

Ansambli pikaaegne laulja Summer ehk Indrek Raadik kinnitas Retro FMi hommikuprogrammis, et tegemist võis olla mõrvaga. «Sinnamaani kuni pole kohtuotsust, ei saa kellegi peale näpuga näidata,» täpsustas ta siiski.

The Tuberkuloited oma algusaastail. Seisavad (vasakult) Vido Kaljus, Aivar Aigro, Aivar Kandla, istuvad Summer ja Alar Aigro.
The Tuberkuloited oma algusaastail. Seisavad (vasakult) Vido Kaljus, Aivar Aigro, Aivar Kandla, istuvad Summer ja Alar Aigro. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal suri ka ansambli esimene trummar Marek Piigert, kel oli olnud varasemaid tervisehädasid. «Suve alguses kadus tal nägemine ära, aga ta käis arstide vahelt ja sai nägemise tagasi,» rääkis Summer.

Laulja sõnul tekkis Piigertil eelmisel nädalal haigushoog, mistõttu mees haiglasse viidi. «Kõik oli okei, kontrolliti, et juba võib-olla saab koju, ja kaks tundi hiljem helistati, et paraku ta lahkus,» rääkis Summer, kes kuulis juhtunust Piigerti tütrelt. Surmapõhjust siiani teada pole.

Piigert ja Kandla tegid bändis kaasa 1990. aastate alguses, enne hittloo «Lilleke rohus» sündi. «Nad lahkusid bändist, kuna meie nõudmised muusikalises mõttes tõusid natuke ja nende omad ei tulnud selle tempoga kaasa,» rääkis Summer, kuidas muusikute teed lahku läksid.

Siiski tunnistas mees, et Piigert ja Kandla olid tema jaoks ühel eluetapil väga tähtsad. «Nad on minu elus mänginud mingisugust viiulit küll: mitte esimest, aga nad on olnud mingisugusel ajahetkel väga tähtsad sõbrad, kaaslased, kompanjonid bändis,» meenutas Summer.

Laulja sõnul sai lahkunud bändikaaslastega kõige paremini läbi kitarrist Alar Aigro, kes mängis nendega juba Sindi kooli bändis Mikropragu. «See liigutas meie bändist kõige rohkem Alarit, kuna ta oli nendega väga lähedane,» ütles Summer.

Kõige paremini sai lahkunud bändikaaslastega läbi kitarrist Alar Aigro (pildil).
Kõige paremini sai lahkunud bändikaaslastega läbi kitarrist Alar Aigro (pildil). Foto: Konstantin Sednev/Postimees

Laulja ise vaatab olukorrale kaine pilguga: «Ma võtan surma loomuliku osana igapäevaelust. Me sünnime, me elame, me sureme, ma arvan, et see pole midagi väga hullu või traagilist, lihtsalt elutee saab otsa.»

1991. aastal Sindis tegevust alustanud The Tuberkuloited tähistab tuleval aastal 30 aasta juubelit ning loodab anda 60 kontserti. Seda muidugi juhul, kui koroonapandeemia plaane ei nurja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles